Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

459,00 kr

Hill's PD Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte.  Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management er velegnet til overvægtige katte.  Foderet kan med fordel anvendes til at undgå vægtstigning efter et vægtt...

Køb her
Tilbud
539,00 kr
499,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte fra 1 til 8 år.VetPro Voksen kat tilfører katten alle nødvendige næringsstoffer. De valgte protein-, fedt og kulhydratkilder sikrer en høj fordøjelighed og gode smagsegenskaber....

Køb her
Tilbud
334,00 kr
319,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
179,00 kr

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde.  Prac-tic er en spot-on behandling, der indeholder aktivstoffet Pyriprol, som er udviklet til behandling mod lopper og flåter hos hunde.

Køb her
Tilbud
175,00 kr
157,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper. Advantage vet. er et middel til behandling og forebyggelse af lopper hos katte. Må bruges til alle katte og killinger over 8 uger.  Til katte over 4 kg s...

Køb her
Tilbud
227,00 kr
215,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress.  Tabletter til hunde og katte kan anvendes i situationer, hvor katten oplever utryghed, angst, stress eller nervøsitet.

Køb her
Tilbud
239,00 kr
229,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos hunde. Det styrker og vedligehold...

Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
79,00 kr

Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Energipasta til hunde. Aptus Pro Sport Dog er et koncentreret energipasta til hunde med et højt aktivitetsniveau. Energipastaen er sammensat for at tilgodese et øget behov ved hårdt arbejde.

Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter

Mod lopper, lus og flåter på katte.  Frontline Pour-on Vet indeholder fipronil, som dræber voksne lopper inden for 1 døgn, før de når at lægge æg. Frontline Pour-On Vet. beskytter effektivt mod lo...

Køb her


Psittacine beak and feather disease (Pbfd)

Hvad er pbfd hos fugle?

Pbfd er en virusinfektion med circovirus, som resulterer i dårlig fjer- og næbkvalitet. Infektionen ses især hos kakaduer, men alle papegøjer kan rammes. Infektionen svækker fuglenes immunforsvar, hvorfor pbfd populært kaldes for "fugle-AIDS".

Hvad er symptomerne på pbfd?

Alle fugle med forandringer i fjer eller næb bør mistænkes for pbfd.

  • Fjerene bliver misdannede, fordi viruspartiklerne ødelægger deres vækstanlæg (fjerfolliklen); resultatet er krøllede og fortykkede fjer, som let tabes
  • Næbbet kan hos nogle fugle synes mere blankt. Dette skyldes, at det pudderagtige lag, som næbbet under normale omstændigheder er belagt med, mangler
  • Forandringer på fjerene ses over hele kroppen

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen pbfd?

Diagnosen kan stilles ved en DNA-undersøgelse af en blodprøve, og/eller en prøve fra roden på forandrede fjer. Vævsprøver udtaget fra fuglens hud kan også bruges, men det er normalt mere besværligt.

Hvordan behandles pbfd?

Der findes ingen specifik terapi. Isolation fra andre fugle og understøttende behandling med bl.a. vitamin A, kan virke på specielt dværgpapegøjer.

Hvordan er fremtiden for din fugl, hvis den har pbfd?

Da der endnu ikke findes en specifik behandling, taber mange fugle alle fjerene. Dette resulterer i at de er mere sårbare for andre infektioner, da de ikke kan holde på varmen.

Ofte er fuglenes immunforsvar svækket, med det resultat at de dør. Enkelte fugle har dog et stærkt immunforsvar, som kan bekæmpe denne infektion; det gælder specielt ældre fugle.

Hvorfor får fugle pbfd?

Fugle smittes efter kontakt med smittede fugle, som udskiller virus med afføring, fjer og skæl fra huden. Alle instrumenter, som bruges til trimning og klipning af fjer og negle, skal altid desinficeres mellem hver patient for at undgå smitteoverførsel.

Hvad er risikoen for, at din fugl får pbfd?

Unge fugle er specielt modtagelige for denne sygdom, som er ganske almindelig. Derfor bør alle fugle som indkøbes sidde i karantæne i 90 dage, før de bringes sammen med andre fugle. Alternativt kan man teste dem for sygdommen.

Anden viden om pbfd

Et stort problem med denne sygdom er raske smittebærere, dvs. at nogle fugle kan være smittede uden at få lidelsen, hvorfor man heller ikke bliver opmærksom på problemet.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.