Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat
227,00 kr
Ned til
209,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Hjælp til situationer med utryghed, angst og stress. Fodertilskuddet indeholder aminosyrerne L-Theanin og L-Tryptophan samt peptider og B-vitamin - og kan være med til at reducere stress, utryghed...

Køb her
Tilbud
539,00 kr
509,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte fra 1 til 8 år.VetPro Voksen kat tilfører katten alle nødvendige næringsstoffer. De valgte protein-, fedt og kulhydratkilder sikrer en høj fordøjelighed og gode smagsegenskaber....

Køb her
Tilbud
334,00 kr
309,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
179,00 kr

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde.  Prac-tic er en spot-on behandling, der indeholder aktivstoffet Pyriprol, som er udviklet til behandling mod lopper og flåter hos hunde.

Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
79,00 kr

Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Energipasta til hunde med et højt aktivitetsniveau. Aptus Pro Sport Dog er et koncentreret energipasta med 60% fedt.  Let at medbringe og anvende.

Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter

Mod lopper, lus og flåter på katte.  Frontline Pour-on Vet indeholder fipronil, som dræber voksne lopper inden for 1 døgn, før de når at lægge æg. Frontline Pour-On Vet. beskytter effektivt mod lo...

Køb her
Tilbud
175,00 kr
165,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper. Advantage vet. er et middel til behandling og forebyggelse af lopper hos katte. Må bruges til alle katte og killinger over 8 uger.  Til katte over 4 kg s...

Køb her
469,00 kr

Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte.  Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management er velegnet til overvægtige katte.  Foderet kan med fordel anvendes til at undgå vægtstigning efter et vægtt...

Køb her
Mængderabat
239,00 kr
Ned til
197,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos hunde. Det styrker og vedligehold...

Køb her

Spirulina

Af dyrlæge Frederik Kjær

Et tilskud til fuglenes daglige diæt…

Den mikroskopiske alge Spirulina platensis kan tilføre en række næringsmæssige fordele til dine fugles diæt.

Videnskabsfolk har for nylig offentliggjort, at Spirulina styrker fuglenes immunforsvar dramatisk. Dette er særligt interessant for dyrlæger og fugleavlere. Det forklarer hvorfor papegøjer, som har erhvervet sig en opportunistisk infektion, kommer sig hurtigt efter at være fodret med Spirulina. I videnskabelige studier er det vist, at Spirulina har beskyttet fugle mod resistente bakterier som Eschericia coli og Staphylococcus aureus. Videnskabsfolk har testet teorien om, at Spirulina fungerer som en letfordøjelig bredspektret vaccine mod bakterier og andre sygdomsfremkaldende mikrober. Det er et naturligt grøntfoder, et sikkert alternativ til antibiotika.

Hvad er spirulina?

Denne mikroskopiske grøntsag er en fordøjelig blågrønalge på tør pulverform.
Den forbedrer fjerdragtens farve og glans, stimulerer ynglestemningen og forøger fertiliteten. Spirulina platensis er særlig næringsrig med et aminosyreindhold på 62%. Det er verdens rigeste kilde på B12-vitamin og beta-karoten (20 gange mere end i gulerødder). Naturlig Spirulina findes, hvor  store flokke af flamingoer holder til i super-salte søer i Afrika.

Fordøjelig Spirulina, som dyrkes under kontrollerede miljøer er meget anderledes end de naturligt forekommende i søer. Spirulina dyrkes af videnskabsfolk og højt uddannet teknisk personale på særlige akvatiske farme. Det høstes og pakkes på licens i en statskontrolleret helse-kost forarbejdende virksomhed. Køb altid Spirulina fra en troværdig kilde.

Medicinske fordele

Mange opgørelser i videnskabeligt litteratur dokumenterer de medicinske fordele ved Spirulina. De viser alle, at Spirulina forbedrer immunsystemet. Fugleunger er beskyttet mod ellers dødelige kim af antistoffer i æggeblommen. Antistofferne i æggeblommen forsvinder kort tid efter at ungerne får kontakt med verden udenfor ægget. Ungerne bliver derved sårbare overfor infektioner med mindre de er i stand til hurtigt at producere antistoffer. Antistoffer er dannet af et komplekst netværk af hvide blodceller kendt som makrofager, T-celler og B-celler. Spirulina accelererer produktionen i dette cellulære immunsystem og beskytter mod invaderende kim. Russiske videnskabsfolk har rapporteret, at selv små mængder hel Spirulina eller udtræk derfra beskytter mod Yersinia-infektioner. Denne bakterie er dødelig for både mennesker og dyr.
Den kan overrumple kroppen ved at inducere immundeficiens og medføre døden. Dyr som blev fodret med Spirulina omvendte immundeficiensen. De hvide blodceller bekæmpede hurtigt Yersinia-bakterien.

Mange papegøjeopdrættere oplyser at kroniske infektioner forsvinder efter 3 ugers brug af Spirulina. I et tilfælde meddelte en ejer af en grå jaco, som led af en kronisk pseudomonasinfektion, at infektionen forsvandt.

Spirulina platensis opnåede i Rusland for nylig registrering som medicinsk diæt.
Her bruges det med indtil videre gode resultater til børn som lider af strålesyge, som følge af Tjernobyl-ulykken.

Hvordan stimulerer Spirulina immunsystemet?

Spirulina er særligt næringsrigt og indeholder alle de vigtige aminosyrer. Det er ligeledes særligt rigt på anti-inflammatoriske GLA fede syrer, antioxidanter og andre phytomolekyler. Der er dog to stoffer, som stimulerer immunsystemet i særlig grad.

Det brillantblå protein phycocyanin, som findes i blågrønalger. Phycocyanin fungerer på samme måde som erythropoetin (EPO). EPO er det hormon, som regulerer dannelsen af røde blodceller. Phycocyanin stimulerer det umodne eller det skadede immunsystem til at modne eller reparere sig selv, hvis det er skadet af infektion, toksiske stoffer eller stråling.

Et polysakkarid, som er unikt for Spirulina. Spirulina polysakkaridet (et komplekst sukkermolekyle) minder i virkning om phycocyanin. Det er meget potent og aktiverer immunsystemet. Det forbedrer immunsystemets mulighed for at opdage og ødelægge fremmede mikrober og eliminere toksiner. Det øger ligeledes T-cellernes aktivitet og stimulerer thymusfunktionen. Øget antistofniveau og normalisering af andre cellefunktioner er ligeledes observeret. 

Andre fordele

Spirulina platensis er en af de mest koncentrerede naturlige næringskilder som man kender til. Indeholdende alle de essentielle aminosyrer og er ligeledes rig på klorofyl, beta-karoten og andre phytomolekyler. Det er det eneste grøntfoder, som er rigt på GLA fede syrer. GLA stimulerer vækst hos nogle dyr og gør fjerene blødere og stærke.

Konklusion

Mange opdrættere, som har afprøvet Spirulina som fodertilskud, melder tilbage om øget fertilitet og klækningsprocent. Fuglene bliver mindre syge eller kommer sig hurtigt ved sygdom. Færre problemer med fjerplukning og selvdestruktion. Fjerenes kvalitet og farver når deres maksimum. Dyrlæger ser, at behandling af infektioner hurtigt responderer og sårheling er bedre.

Spirulina trigger immunsystemet til at give bedre sygdomsresistens og forbedrer fertiliteten.

Du kan læse mere om spirulina her.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.