Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Adopteret voksen hund

Vi er en familie på to voksne og to store børn, der lige har adopteret en sød labradorblanding fra et dyreinternat. Hun hedder Wilma og er to år gammel. Vi har indtryk af, at hun ikke rigtig har lært noget, der hvor hun kom fra. Hun er blevet meget glad for os, men når vi kalder på hende, trykker hun sig og virker usikker. Vi leger med hende og får hende til at blive glad igen, men det sker næsten altid når vi kalder på hende. Vores venner mener, at hun måske er blevet slået. Tror du det? Hvordan hjælper vi hende?

Hilsen
Ane

Svar fra Netdyredoktor

Kære Ane

Tillykke med jeres nye hund! Med hensyn til spørgsmålet om, hvorvidt hun er blevet slået eller ej, vil vi undlade at svare, da det kun ville være et gæt, men det lyder som om jeres hund har haft en eller flere ubehagelige oplevelser i forbindelse med indkald eller det at høre dens navn. Vi hører i øvrigt ofte folk sige, at hunden de har fået f.eks. fra et internat, er blevet slået af den forrige ejer, fordi den virker nervøs. Men det behøver bestem ikke være tilfældet! Hundens nervøsitet hænger oftere sammen med, at situationen er helt ny for hunden, og at den måske ikke er blevet tilstrækkelig præget og socialiseret som hvalp. Det kan være grunden til at hunden virker usikker, når den møder nye mennesker og er fremmede steder.

Men hvad angår jeres hund, så vil vi starte med, at råde jer til at ændre Wilmas navn til et andet (et der lyder helt anderledes). Det kan være, at hun associerer sit navn (Wilma) med noget ubehageligt. Hun har måske hørt navnet i forbindelse med udskæld og det at gøre noget forkert. Under alle omstændigheder er det en god idé at skifte hundens navn, hvis man ikke straks ser at hunden ser på én og logrer når man siger navnet i det nye hjem. Selv ældre hunde kan sagtens lære et nyt navn at kende. Med det nye navn, kan I "starte på en frisk" og indlære navn og indkald på en positiv måde.

I kan bruge foder og legetøj til jeres fordel. Sig det nye navn og når hun kigger på jer, så beløn hende med ros, godbid og lad hende få bolden. Når I starter på at indlære indkald, skal I få hendes opmærksomhed, sig hendes navn og løb væk fra hende. Når hun følger efter og kommer hen til jer, skal I give hende belønningen og gentage hendes navn mens I roser hende. Gentag øvelsen mange gange dagligt. Hvis I træner som beskrevet, vil det ikke vare længe før hun kommer til jer med logrende hale.

Held og lykke!

Med venlig hilsen
Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml

Startpakke klar til brug. Hjælper din hund til tryghed og ro

249,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Aptus Relax, 30 tyggebidder

Bidrager til en rolig og afbalanceret adfærd hos hund og kat

135,00 kr
Ned til 129,00 kr Køb her
Virbac Anxitane S, 30 tabletter

L-theanin kosttilskud til ro hos hunde og katte

179,00 kr
Køb her
Royal Canin Calm CD25, 4 kg

Hjælper hunde under 15 kg med at håndtere stressende situationer

389,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Kalm tabletter til stor hund, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress

367,00 kr
Ned til 349,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Kalm Hund flydende, 250ml

Fodertilskud mod angst, utryghed, og stress

198,00 kr
Ned til 179,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Zylkène 225 mg, 30 tabletter

Fodertilskud til utrygge eller urolige dyr

329,00 kr
Ned til 299,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress

227,00 kr
Ned til 219,00 kr Køb her
Fandt du ikke svar på det du søgte? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find dyrlæge