Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Min hund tisser når den er på besøg

Min Cairn Terrier på 2 år har længe været renlig hjemme, men når hun er med på besøg tisser hun næsten altid på gulvet, en kæmpe sø! Det på trods af, at hun lige har gjort det udenfor.
Når hun er hjemme kan hun holde sig i rigtig mange timer, så det er ikke problemet. Har I en forklaring og måske en ide til, hvad vi kan gøre ved det.

Venlig hilsen
Dorthe

Svar fra Netdyredoktor

Kære Dorthe

Min første tanke var, at din hund føler sig utryg i fremmede omgivelser og derfor tisser på gulvet. Du skriver, at hun har været renlig hjemme i lang tid. Det skulle hun gerne have været helt stabilt, siden hun var en 4-5 mdr. Hvis det har været senere end det, er hun ikke 100 % godt kørende på det punkt.

Er din hund en blød og følsom type, der er nem at kyse? Prøv at lægge mærke til hendes kropssprog, når hun kommer ind i et fremmed hjem. Virker hun skræmt, må du prøve at hjælpe hende, så godt du kan - evt. overveje, om hun ville have det bedre med at få lov at blive hjemme.

Du skal selvfølgelig være sikker på, at der ikke er noget rent fysisk i vejen med hende. Lad dyrlægen undersøge en urinprøve mhp. blærebetændelse. Læg også mærke til, om hun drikker meget. (Du skriver, at hun kan tisse en kæmpesø, selv om hun lige har gjort det). En cairn terrier skal drikke ca 1 liter vand om dagen.

Hvis problemet er adfærdsbetinget, kan du have glæde af at kontakte en dygtig hundetræner, der kan hjælpe med at give hende et bedre selvværd.

Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen

Kirsten Boeck
Dyrlæge, Netdyredoktor

Fandt du ikke svar på det du søgte? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find dyrlæge