Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Min voksne hund besørger pludselig indenfor – hvorfor?

Jeg har en rød cocker tæve på 2½ år, der pludselig er begyndt at besørge sig indenfor. Ingen ændringer i familien, ingen flytninger, alt er som det plejer – hvorfor begynder hun pludselig på sådanne unoder?

Jeg har ladet være med at skælde ud, men i ren frustration skældt ud en enkelt gang. Hun gør det ikke hver dag, men i den sidste måneds tid er det vel sket 6-7 gange. Og det giver absolut anledning til frustration.

Hun ligger i baggangen, mens jeg er på job og har altid gjort dette. Hun er så begyndt at åbne skydedøren til køkkenet – det har hun heller aldrig gjort tidligere – med det resultat at hun har besørget sig en enkelt gang i spisestuen. Nu har jeg sat en hasp på, så hun ikke kan få den dør op.

Hun er generelt en meget usikker hund og reagerer overfor nyt og fremmede ting og personer. Hun er en tryghedsnarkoman og vil helst være, hvor jeg er. Jeg er hver dag hjemme i min middagspause, hvor jeg lufter hende i haven. Jeg er som regel med hende i haven, for ellers laver hun slet ingenting – noget nyt er, at hun begyndt på at hun sætter sig foran mig ude i haven og sidder bare og kigger i stedet for at gøre det hun skal. Når jeg kommer hjem fra arbejde, går vi en 30 – 45 min. I weekenderne længere ture og hun bliver også brugt til jagt, så det er ikke fordi, hun ikke bliver aktiveret.

Jeg aner ikke lige, hvad jeg skal gøre for at løse problemet og håber på nogle gode råd.
Med venlig hilsen
Trine

Svar fra Netdyredoktor

Kære Trine

Røde cockere kender vi dyrlæger tit som lidt nervøse hunde, der "står højt i tændingen" og der skal ikke så meget til, før de føler sig pressede. Det er nok muligt, at du ikke synes, der er sket ændringer i hendes tilværelse, men der kan jo være ting udefra, hun reagerer på - posten, skraldemand, nogen, der går forbi, skolebørn, der larmer etc. Ting, som vi mennesker ikke synes, skulle være et problem. Desuden er mange hunde jo ekstremt følsomme for vores sindstilstande og aflæser vores kropssprog meget, meget bedre end vi tror. Din hund er også meget knyttet til dig, skriver du, og generelt meget usikker. Så du kan lige tænke efter en gang mere, om der kan være noget, der stresser hende.

Der findes et produkt Adaptil, som går ind på hundens ubevidste system i hjernen og får den til at føle sig tryg. Det består af de såkaldte feromoner.

Det findes i forskellige former, men jeg vil foreslå dig en diffuser, som sættes i stikkontakten i baggangen, hvor hun ligger, når hun er alene hjemme. Produktet fåes hos de fleste dyrlæger.

Man ved, at aminosyren tryptofan virker beroligende. Det svarer til at drikke et glas varm mælk inden sengetid. Der er fremstillet kosttilskud, der indeholder tryptofan. Det kan du købe her: http://butik.netdyredoktor.dk/kosttilskud-og-plejemidler/adfaerd-og-utryghed

Det samme stof findes også i visse foder, f.eks. Calm fra Royal Canin. Hvis din dyrlæge ikke har det på hylden, kan det skaffes hjem.

Det er ikke muligt for mig at sige noget om, hvorfor hun reagerer, som hun gør og på hvad. Der kan også være noget med hendes cyklus, og der kan være ændrede procedurer mht lufteture, andet foder, fodervaner etc. Umiddelbart tror jeg nu nok, det er på det psykiske plan.

Vigtigt er det, at du ikke forfalder til den - desværre ret hyppige - tankegang, at hunden vil hævne sig over et eller andet. Sådan er de heldigvis ikke skabt!

Vigtigt er også, at du giver kosttilskud og feromoner tid til at virke - nogle uger ihvertfald.

Held og lykke med projektet - jeg håber, det lykkes.
Med venlig hilsen
Kirsten Boeck

Dyrlæge, Netdyredoktor

Royal Canin Calm CD25, 4 kg

Hjælper hunde under 15 kg med at håndtere stressende situationer

389,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress

227,00 kr
Ned til 219,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Aptus Relax, 30 tyggebidder

Bidrager til en rolig og afbalanceret adfærd hos hund og kat

145,00 kr
Ned til 135,00 kr Køb her
Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml

Startpakke klar til brug. Hjælper din hund til tryghed og ro

249,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Zylkène 225 mg, 30 tabletter

Fodertilskud til utrygge eller urolige dyr

329,00 kr
Ned til 299,00 kr Køb her
Virbac Anxitane S, 30 tabletter

L-theanin kosttilskud til ro hos hunde og katte

179,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Kalm Hund flydende, 250ml

Fodertilskud mod angst, utryghed, og stress

198,00 kr
Ned til 179,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Kalm tabletter til stor hund, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress

367,00 kr
Ned til 349,00 kr Køb her
Fandt du ikke svar på det du søgte? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find dyrlæge