Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter Køb her
185,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter Køb her
239,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
Mængderabat
575,00 kr
Ned til
517,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg) Køb her

SponsoreretUdegående dyr om vinteren

Af Det veterinære Sundhedsråd og Dyreværnsrådet.

Hvem har fastsat reglerne for udegående dyr?

Dyreværnsrådet og Det Veterinære Sundhedsråd har lavet en udtalelse om udendørs hold af dyr i hele vinterperioden, og i perioder med vinterlignenede vejr. Det betyder at følgende betingelser skal være opfyldt for alle udegående husdyr, herunder heste.

Hvilke regler gælder for udegående dyr?

  • Udegående dyr skal i vinterperioden have adgang til læskur eller bygning, hvor alle dyr samtidigt kan hvile på et tørt, strøet leje.
  • Dyrene skal være forberedt på at gå ude i vinterperioden, hvilket betyder at de skal have udviklet et kraftigt og tæt hårlag, og de skal være ved godt huld.
  • Dyrene skal i vinterperioden tilføres supplerende foder, så det gode huld opretholdes.
  • Der skal hele tiden være adgang til frisk drikkevand.
  • De arealer, som udegående dyr opholder sig på i vinterperioden, skal i størrelsen være afpasset efter antallet af dyr samt være så store, at der altid er græsdækkede arealer, som dyrene ikke har trådt op.
  • Det bør sikres at foderpladser og vandingssteder er palceret i en sådan afstand fra dyrenes hvileområde, at arealet mellem disse kan holdes græsdækket.

Der kan være undtagelser...

Kravet om læskur eller bygning kan fraviges under forudsætning af, at dyrene holdes på store arealer, hvorpå der er en beplantning, som yder en høj grad af både læ og beskyttelse mod nedbør, og har et særlig veldrænet bund (f.eks et tykt lag af grannåle).
Kravet om læskur eller bygning kan alene under disse forudsætninger fraviges for Islandsheste og Shetlandsponyer. For heste skal der være tale om dyr af rene racer med stambog, eller dyr som dokumenterbart er 7/8-rene racedyr.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.