Sponsoreret
Valg af hest
Valg af hest
Inden du vælger hest er det vigtigt, at du stiller dig selv en række vigtige spørgsmål:
- Hvad er dine behov?
- Hvad skal hesten bruges til?
- Hvilke ambitioner har du?
- Hvilken race passer til dit temperament?
- Hvordan er din økonomi?
Den hest du køber, skal du gerne have glæde af i lang tid. Det er ikke sjovt for ejer eller hest at skulle skifte ud mange gange, fordi man ikke passer sammen.
Stamtavle
Køber du en hest med stamtavle, kan det være en god ide, at forhøre sig hos andre hestefolk/avlere, om de kender til afstamningen, da den kan give et indtryk af mulige evner og temperament.
Økonomien
En meget vigtig faktor at tage med inden du køber hest er økonomien. Det er ikke købet af hesten, der er det dyreste, det er vedligeholdelsen der koster f.eks. opstaldning, smed, dyrlæge, forsikringer m.v. Det kommer tit som en overraskelse, hvad det egentligt koster at holde hest.
Sygeforsikring
Det kan være en god ide at have en sygeforsikring. Sygeforsikring dækker, hvis din hest bliver syg og skal behandles. Med en sygeforsikring skal man ikke vælge mellem økonomi eller hest, Det er aldrig sjovt at tage afsked med sin hest, fordi der ikke er råd til behandling.
Den rigtige hest
Når du har fundet den rigtige hest, er det godt at se og prøve den flere gange. Få evt. andre med og se hesten sammen med dig, det er altid godt med flere øjne. Der er desværre for mange, der køber hest ved første besigtigelse. Senere viser det sig, at ejer og hest ikke passer sammen, og det kan give problemer.
Handelsundersøgelse og kontrakt
Når du har fundet den rigtige hest, bør der laves en handelsundersøgelse af en dyrlæge og evt. røntgen, så du har garanti for at hesten ikke har nogen skjulte fejl, HUSK altid at lave en kontrakt, så både du og sælger er enige om betingelserne for købet.
Du skal kontakte din dyrlæge hvis…
- Du vil have rådgivning om at anskaffe hest til dine børn
- Du skal have handelsundersøgt en hest
- Du skal have vejledning vedr. forsikring af din hest
- Du skal have vejledning om vaccination og ormebehandling
- Du skal have den chipmærket, således at hesten ikke kan slagtes og du ikke behøver at indberette foder