Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Renlighed

Det er egentlig meget enkelt: det der kommer ind skal også ud! Sådan er det nu engang. Men ved at huske nogle simple regler, kan du hjælpe din hvalp til at blive renlig på rekordtid.

Husk at hvalpen skal ud at besørge, når den har leget, sovet, spist og drukket.

Du skal blot huske følgende: Unge hvalpe skal besørge eller tisse, når de har sovet (straks når de vågner), kort tid efter at de har spist og drukket, har leget og/eller været i bevægelse i et stykke tid, når der kommer gæster, når de bliver opstemt og i øvrigt ca. én gang i timen i dagtimerne.

Indledningsvis skal du ikke vente på, eller forvente, at hvalpen signalerer til dig, at den skal ud og besørge. Den vil blot søge lidt væk fra sove- og opholdsområdet, snuse lidt rundt og forrette sin nødtørft. Vores boliger er ofte så store, at et afsides rum forveksles med hvalpens forestilling om "at være uden for hulen".

Det er altså vores ansvar at sørge for at tage hvalpen udenfor på de førnævnte tidspunkter. Tag hvalpen ud og bliv udenfor hos hvalpen til den har besørget. Ros hvalpen når det sker (og giv evt. signalet "tis så" samtidig). På denne måde får hvalpen succes med at besørge ude og ikke succes med at besørge inde. Den erfarer også hurtigt, at den bliver rost for at besørge udenfor, og meget snart vil den selv begynde at gå mod døren og pibe, når den er trængende.

Hvis uheldet er ude, så sørg for at rengøre området godt. Undlad at bruge rengørings midler med salmiak, da disse produkter, med hundens næse, lugter af urin. Gå tilbage til planen, hvor du sørger for at få hvalpen til at gå ud, når du forventer at den skal.

Hvis hvalpen har besørget indenfor om morgenen, når du står op, så giv den mad lidt tidligere end du plejer at gøre aftenen før. Sæt også vækkeuret til at ringe ½ time tidligere end normalt. På den måde kan du vække hvalpen og sørge for at den kommer ud i tide (og så kan I jo altid gå i seng igen).

Skrøne: Det er en stor misforståelse, at man skal afstraffe sin hvalp såfremt den besørger indenfor. Ansvaret er dit hvis uheldet sker. Hvis du er opmærksom og følger de ovenstående retningslinier, har du en renlig hvalp på rekord tid (2-3 uger - det gælder dog ikke når hunden er alene hjemme i længere tid).

KONG AirDog Squeaker tennisbolde 3 stk, X-small

Skånsomme x-small tennisbolde til hunde

29,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro hvalpefoder, 8 kg

Hvalpefoder til alle racer

379,00 kr
Ned til 321,00 kr Køb her
Adaptil halsbånd, Junior, 37,5 cm

Hjælper din hvalp med at føle sig tryg

210,00 kr
Køb her
Royal Canin Large Pediatric Starter, 14 kg

Tæver over 25 kg og deres hvalpe

649,00 kr
Køb her
VeggieDent FR3SH, XS, 15 stk

Tyggepinde mod plak, tandsten og dårlig ånde

89,00 kr
Køb her
Tilbud
BUSTER VitalChew Puppy Health, 30 stk.

Omega-3 tilskud

149,00 kr
119,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her