Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

548,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
499,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her
395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
656,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her

Sponsoreret

Nældefeber

Latinsk navn: Urticaria

Af dyrlæge Peter Kierk.

Hvad er nældefeber hos hunde?

Nældefeber er en overdreven allergisk reaktion på et allergifremkaldende stof.
Ofte svulmer hundens hoved op, så det ved kinder og læber får dobbelt størrelse. Derudover kan nældefeber vise sig som små hævelser i huden, fordelt over hele kroppen.

Hvad er symptomerne på nældefeber?

Hævelserne kan virke knudrede i huden og kan forekomme enten generelt på hunden eller på et mindre område, som f.eks. læber, ører og andre områder på hovedet. Områderne hæver op og ændrer hundens udseende markant, så den nærmest kommer til at ligne en flodhest.

Hævelserne i huden, som ofte er temmelig kløende, kan vare fra nogle få timer og op til et par dage.

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen nældefeber?

Diagnoses er ikke svær at stille på baggrund af en undersøgelse af hunden og en snak med hundeejeren, der evt. kan oplyse, hvad hunden har været i kontakt med.

Hvordan behandles nældefeber?

Behandlingen drejer sig i første omgang om at finde og fjerne den årsagsfaktor, der har udløst nældefeberen. Hvis årsagen hænger sammen med fodringen, kan det blive nødvendigt med en mavetømning.

De fleste mennesker med tendens til allergiske reaktioner har normalt antihistaminer liggende til behandling af sig selv. De stoffer virker ikke særlig godt på hunde, og derfor er det vigtigt at søge råd hos dyrlægen, der kan starte en behandling med et hormonpræparat (binyrebarkhormon) eller i visse tilfælde med adrenalin.

Hvorfor får hunde nældefeber?

Der er mange årsager til, at hunden får nældefeber. I det tidlige efterår er det ofte hvepse- eller bistik, der er skyld i problemet, men hunden kan også få nældefeber ved at spise nedfalden frugt. Andre årsager kan være irriterende planter som brændenælder, tidsler og bjørneklo, eller diverse former for medicin, vacciner, foder og tilsætningsstoffer. Nældefeber kan desuden skyldes fysiske faktorer som ekstrem kulde/varme og solskoldethed. Endelig kan forskellige infektioner og stoffer med allergisk virkning, som inhaleres i lungerne, spille ind.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop