Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat
398,75 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
Mængderabat
149,00 kr
Ned til
137,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 2 kg Køb her

Ringorm

Af Gunvor Vibe Egholm Sørensen

Hvad er ringorm hos hunde?

Ringorm er ikke, som navnet antyder, en ”orm”, men skyldes derimod en svampeinfektion i huden ( Microsporum Canis ). Årsagen til det misvisende navn er, at infektionen hos mennesker kan ses som røde ringe i huden, især på underarme og hals.

Hvad er symptomerne på ringorm?

Symptomerne hos hunde er cirkulære, rødmende forhøjninger i huden, hvor hårene falder af. Disse ses især i hovedet, på snuden og på underkæben, som er de steder, hvor hunden kommer i kontakt med smitstoffet, når den undersøger og snuser til en inficeret artsfælle.

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen ringorm?

Din dyrlæge kan undersøge huden ved at tage prøver fra hudområdet til dyrkning på et specielt vækstmedium, der skifter farve fra gul til rød, hvis svampeinfektionen er til stede. Det tager normalt ca. 5 dage for svampen at vokse frem, og først derefter kan svaret gives.

Hvordan behandles ringorm?

Lokale angreb behandles med svampedræbende salver, mens meget udbredte angreb behandles med svampemidler som mikstur eller tabletter. Behandlingen gives en uge ad gangen 3 gange med en uges pause mellem hver behandling. Vask med svampehæmmende shampooer er en god støttebehandling.

Hvordan er udsigterne for din hund, hvis den har ringorm?

Huden kan efter infektionen genvinde sit normale hårlag, men det kan tage nogen tid, da pelsen hos hunde ikke vokser kontinuerligt som menneskers hår, men periodevis.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop