Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

159,00 kr

Allerderm Calm, 200 ml Køb her
Tilbud
139,00 kr
125,00 kr

Viacutan Plus kapsler, 40 stk Køb her
298,00 kr

Omega-3-6 olie, 100 ml Køb her
70,00 kr

VetPro potevoks, 50 ml Køb her
52,50 kr

BUSTER Strigle lille Køb her
167,00 kr

Megaderm, 28 x 4 ml Køb her
240,00 kr

VetPro Omega olie, 100 ml Køb her

Sponsoreret

Kløe

Latinsk navn: Pruritus

Hund har kløe og klør sig
Hvad er kløe hos hunde?

Af dyrlæge Nanna Enemark

Kløe i huden er ikke i sig selv en sygdom, men oftest et symptom på en eller anden form for irritation. Irritationen kan være forårsaget af insektbid f.eks. lopper eller lus. Kløen kan også skyldes en allergisk reaktion i huden eller en infektion med enten svampe eller bakterier i huden.

Hvilke symptomer er forbundet med kløe?

Hunden vil ofte klø sig med poterne i eksempelvis ører, ansigt eller på kroppen. Hunden kan også nippe sig med tænderne på kløende områder eller den kan slikke intensivt på områder der klør, f.eks. poterne. Kløen kan være begrænset til få områder på kroppen eller være mere udbredt.

Kløe er for hunde, som for mennesker, meget generende og kan afstedkomme skader i huden og manglende søvn og hvile. Hvis hunden har kløe, er det derfor vigtigt, at du tager den til dyrlæge for at få den grundigt undersøgt, således at årsagen til kløen kan findes og behandles.

Hvordan kan dyrlægen stille diagnosen?

Det er vigtigt, at dyrlægen får grundige oplysninger om hundens sygdomsforløb fra ejeren. Disse oplysninger sammenholdes med en grundig undersøgelse af hunden, hvilket hjælper dyrlægen til at stille en diagnose eller eventuelt anbefale yderligere undersøgelser for at komme en diagnose nærmere. Yderligere undersøgelser kan f.eks. bestå i blodprøver, celleprøver fra de angrebne hudområder eller eventuelt vævsprøver fra de dybere lag i huden. Det kan også være nødvendigt at undersøge om der er bakterier eller svampe involveret i hudproblemet og eventuelt foretage en dyrkning fra huden for at se om der er resistente bakterier.

Hvordan behandles kløe?

Behandlingen afhænger af den underliggende årsag til kløen og kan bestå af en eller flere behandling som f.eks. behandling med medicinske shampoos og med forskellige former for cremer, tabletter eller indsprøjtninger for at afhjælpe det aktuelle problem.

Hvordan er fremtiden for din hund, hvis den har kløe?

Hvis den udløsende årsag kortlægges, og man kan behandle denne, er der ofte gode resultater med at holde kløen under kontrol.

Hvorfor får hunde kløe?

Mange hunde lider af kløe, fordi der er så mange udløsende faktorer, som fører til kløe.

Hvad er risikoen for, at din hund får kløe?

De fleste hunde vil på et eller andet tidspunkt i deres liv få kløe.

Hvilke racer er særligt udsatte for at få kløe?

Alle racer er udsatte, men specielt racer, som er udsat for allergi, har tilbagevendende kløe. Det er f. Eks, dalmatiner, golden retriever, labrador, chow-chow, schæfer, kinesisk shar pei, små terriers, boxer, engelsk bulldog og fransk bulldog.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop