Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Loppeallergi hos hunde

Når lopper suger blod på hunde, vil der opstå en kløe i huden som reaktion på nogle histaminlignende stoffer, der findes i loppespyttet. Disse stoffer hindrer blodet i at størkne. Hos hunde, der er blevet allergiske overfor disse stoffer, vil der være en overdreven stor reaktion og kløen kan blive meget voldsom.

Hvad er symptomerne på loppeallergi?

Det hyppigste symptom er, at hunden kløer og bider sig voldsomt ovenfor haleroden, også selv om lopperne har bidt andre steder på kroppen. Kløen er tit så intens, at der opstår sår og læderet hud. Hvis tilstanden får lov at fortsætte, vil et sådan område brede sig op ad ryggen.
Der vil være hårtab og efterhånden mørkpigmentering af huden. Der kan også være udbredt kløe andre steder på kroppen, fx i lysken.

Hvordan stilles diagnosen?

Hvis hunden udviser de nævnte symptomer og der samtidig findes levende lopper og/eller loppeekskrementer, er diagnosen åbenbar. Hvis ikke man finder lopperne, bør mistanken alligevel være meget stærk. En loppeallergisk hund kan reagere på et stik af en enkelt loppe og det er jo ikke sikkert, at man finder denne ene loppe i en stor pels. I tvivlstilfælde kan der foretages en priktest, hvor dyrlægen sprøjter loppeantigen ind i huden på hunden eller der kan udtages en blodprøve, hvor indholdet af loppeantistof måles.

Hvordan behandles loppeallergi?

Alfa og omega i behandlingen af loppeallergiske hunde er at hindre, at de bliver bidt af lopper. Dette opnås kun ved at anvende enten loppehalsbånd eller spot-on midler, men ikke tyggetabletter, se under lopper hos hund og kat. De førstnævnte er meget effektive og beskytter i lang tid, hvilket ofte er nødvendigt.
Spot-on midlerne rummer den udfordring, at der skal udvises stor omhu med at få midlet fordelt, så det hele havner på huden og ikke i hårene. Endvidere kan man opleve, at virkningen klinger lidt af i slutningen af den anbefalede virkningstid. Det er også meget vigtigt, at ejeren ikke glemmer den månedlige behandling. Spot-on midlerne virker ikke alle lige godt, nogle er bedre end andre. Det anbefales, at man rådfører sig med sin dyreklinik om, hvad man skal vælge.

Man bør være meget bevidst om, at ca. 95% af loppeproblemet findes i hundens omgivelser og at man derfor skal holde den beskyttet i mange måneder, indtil al loppeyngel er klækket.

Hvis hunden kommer til dyrlægen med voldsomme symptomer på loppeallergi, vil den også meget ofte blive sat i behandling med kløestillende midler og evt. antibiotika, for at lindre ubehaget, indtil forebyggelsen begynder at virke.

Hvordan er fremtiden for din hund, hvis den har loppeallergi?

Overfølsomheden overfor loppespyt er livsvarig. Derfor kan man, som ejer af en sådan hund, være sikker på, at der har været en loppe på spil, hvis kløe over haleroden pludselig opstår igen. Men med rettidig og korrekt behandling med et af de mange effektive loppemidler, der er på markedet, burde det ikke være noget problem at hjælpe hunden.

Hvorfor får hunde loppeallergi?

Det vides ikke, hvorfor hunde udvikler loppeallergi, men der ses en tendens til, at disse hunde kan være multiallergikere, dvs de kan samtidig være allergiske overfor noget, de indånder og noget, de spiser.
Man ved heller ikke, hvorfor nogle hunde udvikler overfølsomhed og andre ikke. Men der er enighed om, at loppeallergien ikke opstår ved det første loppeangreb, men først senere.
Der er ikke nogen racer, der er mere udsatte end andre.

Effipro hund S, 4 pipetter

Spot-on loppe- og flåtbehandling

185,00 kr
Køb her
Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde

179,00 kr
Køb her
Frontline Combo 3x0,67ml til hund 2-10 kg

Behandling af lopper, lus og flåter på hunde

225,00 kr
Køb her
O'Tom flåttang, stor og lille

Effektivt brækjern til at fjerne flåter

69,00 kr
Køb her
MyFleaTrap loppefælde

Miljøvenlig loppefælde

399,00 kr
Køb her
Frontline Spray 250 ml

Dræber voksne lopper på din hund

234,00 kr
Køb her
Advantage vet. til hunde på 10-25 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper og pelslus

180,00 kr
Køb her
Bayvantic vet til hunde 10-25 kg, 4 pipetter

Behandling af pelslus, myg, lopper og flåter

260,00 kr
Køb her
Effipro Spray 250 ml

Flåt-, lus- og loppespray til hund og kat

193,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.