Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Tilbud
399,00 kr
279,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
679,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her
395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
599,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
529,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her

Sponsoreret



Dyrlægebesøg

Dyrlæge tjekker hunds tænder

Hvordan reagerer din hund ved dyrlægen?

Alle hunde skal til dyrlæge ind imellem og mange hunde kommer løbende hos hundefrisør. Der ses mange forskellige reaktioner fra hunde ved dyrlægebesøg. De fleste hunde er bekymrede, nogle er rystende bange mens andre synes det er herligt at besøge dyrlægen / hundefrisøren.

Hvordan reagerer hvalpen første gang den kommer til dyrlæge?

Det er ikke unaturligt at en hundehvalp, selv om den aldrig har været til dyrlæge før, vil opføre sig lidt bekymret. Lugten hos dyrlægen er ikke så hyggelig som andre steder, derfor vil hvalpen ofte være lidt betænkelig. Her er det så utrolig vigtigt, at ejeren og personalet gør oplevelsen så behagelig og hyggelig som muligt for hvalpen. Derfor vil personalet gøre sig umage for at hund og ejer skal føle sig velkomne.

Ejerens adfærd betyder meget for, hvordan hvalpen opfatter situationen. Hvis ejerens attitude er beskyttende og pylrende overfor hvalpen, vil dette skubbe hundens opfattelse af situationen i retning af angst og så får hunden et problem. Ved næste besøg er ejeren allerede hjemmefra beskyttende og pylret overfor hunden, som så måske skal bæres ind til dyrlægen. Så er situationen blevet uholdbar for alle og hundens problemer eskalerer.

Hvordan forebygges unødig stress i venteværelset?

For at forebygge en angst optrapning er det bedst, hvis hunden selv får lov til at gå ind på dyreklinikken. Ejerens attitude bør være lidt frisk og glad: "Nej, se hvor vi er kommet på besøg - sikke nogle spændende dufte her er". Lad hunden snuse lidt rundt og sæt dig så og vent på det bliver Jeres tur. Lad hunden blive på gulvet, giv den evt. lidt godbidder for at sidde pænt. Hvis ventetiden bliver lidt lang for hvalpen, så gå lidt rundt igen og lad den snuse videre. Hvis der er andre urolige dyr i venteværelset, så hold god afstand eller gå evt. udenfor - i samråd med personalet.

Hvis dyreklinikken har en vægt i venteværelset, er det en god ide at veje hvalpen. Bedst vil det være, hvis ejeren kan lokke hvalpen til selv at gå på vægten. Husk at bruge ros og evt. godbidder.

Hvordan forebygger man stress i konsultationsrummet?

  • Inde i konsultationslokalet vil det være fint, hvis hvalpen får lov at snuse lidt rundt samt at hilse på dyrlægen, inden den kommer på undersøgelses bordet.
  • Bordet bør have en gummibelægning, så hunden kan stå fast.
  • Bordet kan med fordel være sprayet med (Dog Appeasing Pheromone) D.A.P. eller der kan være en D.A.P. diffuser i en stikkontakt. D.A.P. er et duftstof - feromon, som virker beroligende på hunden.
  • Når hunden er på bordet, er det vigtigt, hvordan ejeren "holder" hunden. Står ejeren tæt op ad hunden / bordet, vil hunden oftest læne sig mod ejeren. Husk, det er ganske unaturligt for næsten alle hunde at stå på et bord, hvor der er langt ned til gulvet - og så et helt fremmed sted!
  • Dyrlægen har vanskeligt ved at undersøge en hund, som læner sig op ad ejeren, og det kan blive svært at vaccinere hunden - særligt i de tilfælde, hvor ejeren har lagt en arm beskyttende om hunden!
  • Ejerens attitude er også her helt afgørende for hundens fremtidige opfattelse af dyrlægebesøg.
  • I denne situation hjælper man sin hund ved at holde i halsbåndet under hundens hoved og træde et halvt skridt væk fra bordet. Tal til hunden i et almindeligt toneleje " Det her er da ikke er noget at være urolig over - hvis jeg som ejer "tør" være med, er det jo ikke farligt"! Ejeren skal selvfølgelig være opmærksom og have fuld kontrol over hunden, så den ikke falder ned.
  • Har hunden først fået et problem med angst for dyrlægebesøg, er det svært at gøre noget ved, men et stort stykke af vejen kommer man med positiv træning.

Besøg dyrlægen så ofte som muligt

Da ejerens attitude er vigtig bør den være glad og ubekymret i forbindelse med dyrlægebesøg.

Start med at give hunden godbidder for at gå forbi dyrlægen uden at trække bort. Når dette går fint, så gå en tur ind på klinikken og hils på personalet - giv hunden godbidder, når den opfører sig roligt - vej den. Lav evt. lidt dressurøvelser med hunden på klinikken. Dette er selvfølgelig bedst på tider, hvor der er roligt på dyreklinikken - andre urolige dyr i venteværelset bør undgås.

Hunden har måske har haft en ubehagelig oplevelse i forbindelse med sygdom og smerter og derfor skal der mange positive ukomplicerede besøg til at ændre hundens adfærd.

En presset hund er ikke aggressiv

Føler hunden sig presset på den ene eller anden måde, er det ikke ualmindeligt at hunden vil forsøge at snappe. Dette er ikke ensbetydende med, at den er aggressiv! Husk: den kan ikke sige, hvad der er galt, gør ondt mv. Men vi kan lære at se på hundens kropssprog i god tid og prøve at handle ud fra dette. Nogle hunde er også generelt bekymrede - nogle, heldigvis meget få er aggressive.

I mange tilfælde kan man afhjælpe dyrets frustration ved at smaske, slikke sig om munden eller gabe. Det vil vise hunden, at vi er venligt stemt, og kan så få lov til meget mere.

Ærlighed og oprigtig ros

Hvis man som ejer ved at hunden kan finde på at bide, er det en god ide at gøre opmærksom på dette ved starten af konsultationen. På den måde kan hunden få en mundkurv på fra starten og derved undgår situationer hvor hunden kan finde på at bide. I de fleste tilfælde undgår man helt, at hunden bliver aggressiv. Mundkurven virker dæmpende på aggressionen.

Selv om hunden har mundkurv på, bør den behandles som alle andre hunde - ros når den roligt finder sig i berøring. Når hunden s adfærd ikke er tilfredsstillende, skal den ignoreres. Først når hunden opfører sig, som vi ønsker det, skal rosen samt evt. godbidden falde! MEN - rosen skal falde på det rigtige tidspunkt. Vi ser ofte at hunden roses, når den står uroligt på bordet eller er nervøs mv. på følgende måde: "Såh…… rolig….. det var dygtigt, kan du vise, hvor dygtig du er…"osv. (Når der står evt. godbidder, er det fordi stressede dyr som regel ikke vil spise, men god ros - uden for store "armbevægelser" - har vi jo alle lige ved "hånden".)

Du skal kontakte din dyrlæge hvis…..

  • Du vil have råd og vejledning om stressforebyggelse
  • Du skal bestille tid til årlig sundhedsundersøgelse
Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop