Sponsoreret
Forsikring af kat
Som katteejer kan du let komme i tvivl om, hvilken sygeforsikring der er den rette at vælge. Hvordan undgår du faldgruberne og sikrer dig, at din kat er dækket mest optimalt? Denne artikel vejleder dig gennem forsikringsjunglen og hjælper dig med at træffe det bedste valg, før din kat bliver syg og får brug for dyrlæge.
Hvorfor bør du sygeforsikre din kat?
Det kan koste mange penge, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade. Udredning, scanninger og operationer kan være dyre, og i de tilfælde er en sygeforsikring en stor hjælp. De færreste familier har sådanne beløb i deres budget, og her kommer en sygeforsikring ind i billedet. Den dækker en stor del af dyrlægeregningen, så du kan fokusere på, at din kat får den bedste behandling, i stedet for at bekymrer dig om økonomi. Dette giver en stor tryghed for dig som ejer.
Hvilken sygeforsikring skal jeg vælge?
Ikke alle sygeforsikringer dækker lige godt, og derfor bør du ikke kun se på prisen, når du vælger forsikringsselskab. Vær i stedet særlig opmærksom på, hvad forsikringen dækker. En lidt højere præmie kan være godt givet ud.
Gælder forsikringen hele kattens liv eller ophører den, når katten når en vis alder? Nogle forsikringer dækker kun din kat, indtil den fylder 10 år, og da katte bliver meget ældre, og da det oftest er de ældre katte, der er mest syge, vil dette ikke være en fordel for dig. Vælg i stedet en forsikring, der dækker livslangt.
Vær opmærksom på, at selskabet ikke nedskriver den årlige erstatningssum på din kats sygeforsikring i takt med, at katten bliver ældre. For så bliver det beløb, som du får udbetalt til dyrlægeregninger mindre år for år, mens din kat bliver ældre og derfor har større risiko for at blive syg. Det årlige erstatningsmaksimum er det beløb du maksimalt kan få udbetalt på et forsikringsår eller på en skade. Beløbet kan variere meget selskaberne imellem, og det kan svinge fra 10.000 til 40.000 kroner per forsikringsår.
Andre væsentlige faktorer er selvrisikoens størrelse. Ved hvert sygdomsforløb modregnes en selvrisiko. En selvrisiko på mellem 500 og 1.000 kroner er det mest almindelige. Undersøg også hvor lang selvrisikoperioden er. Kan din kat komme til dyrlægen flere gange i løbet af en given periode, uden at du skal betale selvrisiko hver gang? Og dækker selvrisikoen flere diagnoser, eller påtager du dig en selvrisiko per diagnose. Hvis ikke selvrisikoen dækker flere diagnoser, betyder det, at du kan risikere at betale flere selvrisikoer under et dyrlægebesøg.
Receptpligtig medicin er som regel ikke dækket af sygeforsikringen, men den medicin, din kat har fået hos dyrlægen i forbindelse med undersøgelse eller en indlæggelse, dækkes.
Vær også opmærksom på at tandsygdomme ofte ikke dækkes af sygeforsikringen, men enkelte selskaber dækker diagnosticering uanset diagnosen, og det betyder at en stor del af regningen alligevel vil blive dækket trods forbeholdet.
Kan alle katte sygeforsikres?
De forskellige forsikringsselskaber har forskellige krav. Ved ældre katte kræves der ofte en sundhedsattest fra din dyrlæge. Din kat skal desuden revaccineres efter anbefaling og være ID-mærket med en microchip eller tatovering.
En sygeforsikring dækker ikke de ting, som din kat fejler, når du tegner forsikringen. Det er derfor en fordel at tegne den, mens katten er ung og rask.
Hvad koster en sygeforsikring?
Forsikringspræmien på kat er som regel ens for alle katte, men nogle præmier kan dog være bestemt ud fra race og hvor du bor i landet. Præmien kan desuden variere ud fra valg af selvrisiko - jo lavere selvrisiko des højere præmie. Flere selskaber giver desuden livslange rabatter, hvis forsikringen tegnes, inden katten fylder 12 til 16 uger.
Hvilke forsikringsselskaber tegner forsikringer på katte?
Der er flere forsikringsselskaber, der tilbyder katteforsikringer. Det er dog oftest en fordel at tegne din katteforsikring i et specialiseret forsikringsselskab, som udelukkende arbejder med forsikring af kæledyr. Du kan også få udleveret brochurer hos din dyrlæge.