Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Navne - Hvad skal katten hedde?

20. mar 2017 Her er de mest populære kattenavne

Alle katte er unikke, og alle ejere vil gerne give deres kat et helt specielt navn, som ingen andre har. Det lykkes uden tvivl for flere, men selvom det er ønsket, så er der navne, som ofte går igen. Det viser en opgørelse fra et af Danmarks ledende dyreforsikringsselskaber, Dyrekassen Danmark, som har undersøgt hvilke navne de katteejere, der har katten forsikret i selskabet, oftest vælger.

Hos hunkattene er navnet Luna det mest udbredte blandt selskabets kunder. Det betyder ”måne”, og passer ganske godt til en nattens jæger som katten jo er. Ved hankattene er det navnet Charlie, der topper, og også her rammer katteejerne plet med et navn, der matcher det selvstændige dyr. Charlie betyder nemlig ”fri mand”.

Vores katte er for alvor blevet en del af familien, og det kan også ses på de navne, som vi vælger til vores firbenede venner. Når man ser på opgørelsen fra Dyrekassen Danmark over, hvilke kattenavne der oftest går igen blandt selskabets ”kunder” født i 2016, så har rigtig mange katte menneskenavne. Dermed fortsætter den tendens, der startede for nogle år tilbage, og de mere traditionelle navne som Kisser og Mis ses stort set ikke mere.

Denne tendens kan være et udtryk for den stigende status, som vores katte i dag har. Mens Kisser og Mis tidligere i mindre grad blev anset som en del af familien på lige fod med de øvrige medlemmer, så er det mange steder anderledes i dag. Kattene er for alvor flyttet fra stalden og ind i vores stuer og hjerter, og så er det oplagt at give dem navne som ligner vores egne. Se herunder om din kats navn er på listen.

De 10 mest populære navne til katte

Hunkatte:

 1. Luna
 2. Mille
 3. Bella
 4. Fie
 5. Nala
 6. Alba
 7. Diva
 8. Freja
 9. Frida
 10. Asta

Hankatte:

 1. Charlie
 2. Simba
 3. Anton
 4. Findus
 5. Felix
 6. Milo
 7. Sigurd
 8. Balou
 9. Bertram
 10. Frodo
Royal Canin Neutered Young Female SW, 10 kg

Tørfoder til steriliserede hunkatte

659,00 kr
Køb her
Hill's Adult Optimal Care Chicken, 10 kg

Foder til voksne katte

579,00 kr
Køb her
SPECIFIC FXD Adult, 7 kg

Fuldfoder til voksne katte

479,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte

539,00 kr
Ned til 489,00 kr Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.