Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

469,00 kr

Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte.  Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management er velegnet til overvægtige katte.  Foderet kan med fordel anvendes til at undgå vægtstigning efter et vægtt...

Køb her
Mængderabat
239,00 kr
Ned til
197,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos hunde. Det styrker og vedligehold...

Køb her
Tilbud
334,00 kr
309,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
Mængderabat
227,00 kr
Ned til
209,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Hjælp til situationer med utryghed, angst og stress. Fodertilskuddet indeholder aminosyrerne L-Theanin og L-Tryptophan samt peptider og B-vitamin - og kan være med til at reducere stress, utryghed...

Køb her
Tilbud
175,00 kr
165,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper. Advantage vet. er et middel til behandling og forebyggelse af lopper hos katte. Må bruges til alle katte og killinger over 8 uger.  Til katte over 4 kg s...

Køb her
179,00 kr

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde.  Prac-tic er en spot-on behandling, der indeholder aktivstoffet Pyriprol, som er udviklet til behandling mod lopper og flåter hos hunde.

Køb her
Tilbud
539,00 kr
509,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte fra 1 til 8 år.VetPro Voksen kat tilfører katten alle nødvendige næringsstoffer. De valgte protein-, fedt og kulhydratkilder sikrer en høj fordøjelighed og gode smagsegenskaber....

Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
79,00 kr

Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Energipasta til hunde med et højt aktivitetsniveau. Aptus Pro Sport Dog er et koncentreret energipasta med 60% fedt.  Let at medbringe og anvende.

Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter

Mod lopper, lus og flåter på katte.  Frontline Pour-on Vet indeholder fipronil, som dræber voksne lopper inden for 1 døgn, før de når at lægge æg. Frontline Pour-On Vet. beskytter effektivt mod lo...

Køb her

Beskæftigelse

Hvorfor skal fugle stimuleres?

Synsindtryk og fysisk stimulation er vigtige elementer i en fugls liv. I forbindelse med den daglige rengøring og pasning sker der noget omkring din fugl.

Ved at være grundig med rengøring af foder- og vandbeholdere samt buret generelt, opnår man to vigtige ting: Dels at fuglen får nogle rene omgivelser at sidde i, og dels at fuglen "oplever" noget.

Hvornår skal man anvende legetøj

Legetøj aktiverer næb og fødder, og giver fuglen adspredelse fra en ofte ensformig tilværelse. Legetøj til fugle kan købes i flere forretninger, som har artikler til bur-fugle, eller man kan lave det selv.

Når man giver fugle legetøj, skal man sikre sig, at de ikke kan skade sig på det, ved at det brækker i stykker. Noget legetøj, f.eks. af træ, er fremstillet med henblik på, at fuglen skal bide det i stykker. Men fugle må aldrig have mulighed for at brække eller bide plastik eller glas i stykker!

Det er vigtigt, at legetøjet til den enkelte fugl passer i størrelsen. Således skal araer og kakaduer have noget kraftigt legetøj, de ikke kan ødelægge med deres kraftige næb. Et stykke reb med en knude er populært hos mange papegøjer, og er et godt beskæftigelsesmiddel. Blot skal man sikre sig, at rebet er lavet af naturfibre, da det med rebet er meningen at fuglene må pille/bide det i stykker.

Nogle fugle, f.eks. lorier, kan lide at kravle ind og ud af papirposer. Lige så vel som flaskekapsler og mange andre køkkenting er gode objekter for fugle at lege med.

Det er en god ide at have flere forskellige slags legetøj til sine fugle, så man har noget at skifte imellem. Formålet er, at det hele tiden virker nyt, og at man har mulighed for at rengøre noget af legetøjet hele tiden.

Foder og naturligt legetøj

Friske nødder og nøddeskaller er ideelt legetøj for fugle; f.eks valnødder, paranødder og kokosnødder. Listen over mulige emner er varieret, men alt hvad din fugl kan åbne og spise, eller rykke i stykker uden at komme til skade, er beskæftigelse for den.

Frisk korn eller frø på strå, appelsin, æble, ben fra stegen eller kyllingen fra aftensmaden, broccoli, popcorn uden salt og sukkerærter.

Fugle skal ikke have chips, slik, saltet eller krydret mad, chokolade eller alkohol.

Socialisering

Socialisering er vigtig for at undgå kedsomhed. Specielt fugle holdt alene i bur har et stort behov for at være en del af den øvrige familie. Tid til leg udenfor buret vil være, og er for de fleste fugle, en vigtig del af deres liv.

Til mange papegøjer kan man lave en siddepind, eller bedre endnu - et klatrestativ med en gynge, klatrereb og f.eks. et nøgleknippe i snor.

Det er vigtigt at fugle udenfor deres bur, ikke kommer i nærheden af potteplanter, da mange stueplanter er giftige for dem! Derudover skal man være opmærksom på ting som blyvægte i gardiner, fuge- og tætningsmasse og andet giftigt materiale.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.