Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter Køb her
Mængderabat
575,00 kr
Ned til
517,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg) Køb her
185,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter Køb her
239,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her

SponsoreretAktivering af kaniner

Kanin sidder ned indenfor
15. nov 2023 Af Kirsten Boeck Aktivering af kaniner

For at familiekaninen kan udfolde sin naturlige adfærd bør den have mulighed for at kunne bevæge sig, gemme sig, søge efter føde, grave samt at socialisere med andre kaniner. Jo mere tid den bruger på disse aktiviteter, jo mindre tid vil den som regel bruge på uønsket problemadfærd, såsom at gnave i paneler og ledninger. Samtidig forebygges det, at den bare sidder stille, hvilket kan være et tegn på mistrivsel.
Udover at skabe gode fysiske rammer, som f.eks sørge for rigelig plads, er der meget, du selv kan gøre for at holde din kanin aktiv.

Lad din kanin lede efter og arbejde for føden 

Foder, der bliver serveret i en skål, bliver hurtigt ædt. Ved i stedet at give kaninen den daglige ration foderpiller i aktivitetslegetøj, eller ved at strø pillerne ud over gulvet eller græsset, stimulerer og aktiverer du kaninen. Bladgrønt kan hænges op med klemmer på en tørresnor, som kaninerne skal strække sig efter eller det kan gemmes rundt omkring.
Prøv også at gemme foder i papkasser og papirsposer eller i kasser fyldt med toiletruller, hvor der skal gnaves, graves og arbejdes for at komme til foderet. Ved at give kaninerne adgang til en indhegnet og sikret have, eller ved at lade den løbe rundt i sele og snor, får de mulighed for at græsse og selv at søge efter føde.

Lad din kanin gnave i papkasser, grene og kaninlegetøj 

Friske og tørrede grene bidrager både til at aktivere kaninerne og udgør en fiberrig og sundhedsmæssigt set vigtig del af kosten. Tunneller af pil, huler af træ, papkasser og gnavelegetøj er andre gode tiltag til at holde din kanin beskæftiget. Det er en fordel at veksle mellem forskelligt legetøj for at bevare nyhedsværdien.

Gravekasser indenfor og gravemulighed i haven er god aktivitet og motion 

Kaniner i naturen graver tunneller under jorden, som sikrer dem ly mod vejr, vind og rovdyr. Trangen til at grave er stadig intakt hos de fleste familiekaniner og kaniner bør derfor som udgangspunkt altid have mulighed for at grave. Dette kan imødekommes ved at give en gravekasse (fx en plastikkasse fyldt med sand eller jord) eller ved at give kaninerne mulighed for at grave udendørs under sikre forhold.

Kontakt til andre kaniner reducerer unormal adfærd og øger trivsel 

Kaniner er meget sociale væsner og trives ubetinget bedst ved at være to eller flere sammen. Kontakt til andre kaniner gør dem mere trygge og giver dem mentalt overskud. Det er dog en betingelse for fredelig sameksistens, at de alle er neutraliserede. Hormoner vil ellers give en tendens til en stærk rangorden med konflikter til følge. Udover ro i flokken giver neutralisering en mængde andre fordele, som du kan læse om HER

Plads til at sprinte og hoppe frit øger kaniners velfærd 

Kaninens store muskler på bagparten gør den i stand til at sprinte over korte afstande. Kaniner, der får mulighed for at bevæge sig på et stort areal, vil ofte have korte udbrud med sprint og hop som et tegn på velvære. Dette kræver plads og et skridsikkert underlag, som kan imødekommes i en stor stue med gulvtæpper eller i en sikret have. Ved at give kaninerne tunneller og forhøjede platforme til at spurte igennem og op på, bliver udfoldelsesmulighederne mere udfordrende og sjove for kaninerne.

Du kan træne din kanin til glæde for jer begge to 

En neutraliseret kanin i god trivsel vil være nysgerrig og interesseret i at danne en relation til dig. Den kan forholdsvis nemt trænes med klikkertræning eller kaninhop. Disse ting kan være til glæde for begge parter.

Produkter fra vores butik

239,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
Mængderabat
575,00 kr
Ned til
517,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg) Køb her
185,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.