Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

59,00 kr

C-vitamin pulver t/gnavere, 50 g Køb her
59,00 kr

Multivitamin t/fugle og gnavere, 100 ml Køb her
79,00 kr

C-vitamin pulver t/gnavere, 100 g Køb her

Sponsoreret

Børn og kaniner

af Maria Gullestrup.

En del forældre overvejer, hvornår deres børn er gamle nok til at få en kanin. Det er der ikke noget entydigt svar på. Nogle, selv små børn, er stille og rolige og er super til at omgås kaniner, mens andre mildest talt ikke har fornemmelsen for, hvordan man omgås sådan et levende dyr. Med støtte fra nærværende, eftertænksomme forældre kan også små børn have glæde af kaniner. De kan lære omsorg, empati og ansvarsfølelse af at have et kæledyr. 

Det er forældrenes ansvar

Det er altid forældrenes ansvar at lære barnet at omgås kaninen.

Brug tid på at lære barnet at passe kaninen, give den mad, skifte buret og iagttage kaninen. Lad barnet håndfodre kaninen og lad vær med at presse et barn, der er usikker, til at holde kaninen.

Det kan gå galt

Det kan gå galt i kontakten mellem barn og kanin. Dyrlæger ser desværre brækkede kaninben, fordi et barn er kommet til at træde på kaninen, smide den fordi den kradser, eller holder fast i benene når den spæller. Faktisk anbefaler nogle dyrlæger, at man anskaffer sig større kaninracer til de helt små børn, så de nok kan klappe, men ikke selv bære rundt med kaninen.

Små børn og kaniner

Børn under 4 år vil ofte hellere se på kaninen end holde den. De vil gerne stikke ting ind i buret og hjælpe med at passe den. Lad dem hjælpe med at fodre, stikke mælkebøtter ind til den og muge buret. Sid stille og roligt med barnet og fortæl dem om kaninen og dens adfærd.

De lidt større børn

I 8-12 års alderen kan børnene langsomt begynde at overtage mere ansvar for kaninen og vil selv kunne passe den og muge ud hos den med hjælp fra de voksne. Det er dog stadig forældrenes ansvar, at kaninen får mad og vand hver dag, og sikre sig, at den er sund og rask. Det ses desværre for ofte, at en kanin kan have været syg over en længere periode, uden at det er blevet opdaget, fordi børnene har haft ansvar for kaninen.

Teenagere

Teenager kan igen overtage mere ansvar og kan stå for det meste af pasningen selv, med råd og vejledning fra forældrene. På dette tidspunkt kan det imidlertid også være, at børnene er begyndt at få andre interesser end kaninen, og at man skal overveje, om kaninen er bedre tjent med at få et nyt hjem.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.