Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

79,00 kr

C-vitamin pulver t/gnavere, 100 g Køb her
59,00 kr

Multivitamin t/fugle og gnavere, 100 ml Køb her
59,00 kr

C-vitamin pulver t/gnavere, 50 g Køb her

Sponsoreret

Frygt hos kaniner

af Maria Gullestrup.

Et byttedyr

I naturen er kaniner byttedyr. Der er rigtig mange rovdyr, der sætter pris på en kaninsteg til middag. Kaninerne bliver jagtet fra jorden såvel som fra luften. Der er derfor rigtig mange ting, der kan skræmme en kanin - hurtige bevægelser, lyde og lugte - alt der minder om rovdyr.

Frygtadfærd

Kaniner har korte ben og et forholdsvist lille hjerte, hvis man sammenligner med harer. Harer er skabt til at løbe lange distancer for at komme væk fra en fare. Kaniner graver huler i naturen, som de altid opholder sig i nærheden af. Bliver de bange, løber de ned i deres huler. De er derfor hurtige over korte afstande.

Hvis en kanin ikke har mulighed for at komme i skjul, vil den trykke sig fladt mod jorden med ørerne fladt ned langs nakken. Sådan kan den ligge fuldstændigt ubevægeligt i lang tid. Hvis man rækker ud efter en kanin, der ligger fladt, vil den ofte fare op og løbe væk.

Kaniner kan også vise frygt på andre måder. De kan stå fuldstændig ubevægelig. Får du fat i en skræmt kanin, kan den rive, sparke, bide eller skrige. Kaniner, der skriger, er rigtig bange.

Kaniner, der er bange, kan også finde på at stampe. Hankaniner, der har gennemført en parring, kan imidlertid også stampe. I de tilfælde er der ikke tale om frygt, men det er hans måde at fortælle alle andre kaniner, at han lige har parret en hunkanin.

Det kan du gøre

Træn din kanin til ikke at være bange for dig, ved ikke at bruge hurtige bevægelser. Lad din kanin snuse til din hånd og hav gerne en godbid til den, hvis den er utryg.

Et rør eller en kasse i nærheden af kaninen, kan være en god ide. Det kan gøre den mere tryg, fordi den har et sted at søge tilflugt.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.