Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Dyrenes Vagtcentral (dyreambulance) - 1812

Hvad der dyrenes vagtcentral?

Dyrenes vagtcentral er en døgnbemandet telefon hvortil man kan henvende sig hvis man er bekendt med at et dyr er i nød. 

Alle medarbejdere har en bred erfaring med dyr, og er uddannet til at kunne rådgive og finde den bedste løsning for dyret i hvert enkelt tilfælde. Personalet på dyrenes vagtcentral kan nemlig trække på flere ressourcer. De kan sende dyreambulancer ud, rekvirere lokale kredsformænd, vildplejestationer, praktiserende dyrlæger og politi, samt hjælpe med at formidle kontakt til schweiss hunde …. alt efter henvendelsens karakter.

På den måde håber man at kunne give alle dyr i nød den hurtigste og bedste hjælp.  

Hvornår skal man ringe til Dyrenes Vagtcentral?

Dyrenes vagtcentral tager sig af sager hvor vilde eller herreløse dyr er i nød. Det drejer sig både om syge og til skadekommende dyr. Man kan også ringe til Dyrenes Vagtcentral, hvis man har mistanke om dyremishandling.  

Hvad koster det at bruge Dyrenes Vagtcentral?

Det er gratis at ringe til dyrenes vagtcentral, og når det drejer sig om vilde eller herreløse dyr, vil behandlingen heller ikke have nogen udgift for rekvirenten. Ved til skadekommende mindre dyr, vil vagtcentralen dog ofte spørge rekvirenten, om de selv har mulighed for at bringe dyret til dyrlæge. Der gives ingen refusion for kørte kilometer og brugt tid i forbindelse med dette.

Det er Dyrenes Beskyttelse, der står bag ved og finansierer "Dyrenes Vagtcentral". De modtager et mindre statstilskud til at drive telefonen, men de fleste af udgifterne dækkes via bidrag fra private.  

Hvordan får jeg fat i Dyrenes Vagtcentral?

Du ringer 1812.

Du kan også downloade app'en "Dyr i nød 1812", som oplyser Dyrenes Vagtcentral om din nøjagtige placering, så du hurtigere kan få hjælp. Læs mere her.  

Billede venligst udlånt af www.dyrenesbeskyttelse.dk

Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud