Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Gammel hund med smerter, er det tid at sige farvel?

Jeg skriver fordi vi bare er så meget i tvivl om hvordan vi skal forholde os til vores lille hund.

Vi har en Chihuahua hund på 11 1/2 år, som langsomt er begyndt at være mere træt, sløv, svært ved at støtte på det ene forben og har svært ved at rejse sig med bagbenene når han har lagt ned. Den sidste uges tid har han sovet næsten hele tiden og vil ikke rigtig gå tur eller så meget ud.

Vi var ved dyrlægen i går, som tog blodprøve og viste ingenting. Han skal have ordnet alle hans tænder.
De konstaterer en del slidgigt i begge bagben, hofter og albuen i det højre forben.

Vi er nu rigtig meget i tvivl når han er så gammel, om han stadig vil komme til at gå med smerterne i benene, når han har fået lavet tænderne og de gener gerne skulle forsvinde.

Vi ønsker ikke han skal lide eller gå med smerter dagligt. Så vores tvivl har været meget på om det er at trække det ud for ham, om det går hen og bliver synd for ham og om han har bedre af fred. Også i forhold til den alder han har.

Venlig hilsen
Louise

Svar fra Netdyredoktor

Kære Louise

Jeg kan læse i din mail, at I allerede nu er langt inde i overvejelser om, at det vil være det bedste for jeres hund at blive aflivet. Det kan jeg kun støtte jer i og herunder skal jeg begrunde hvorfor.

Han har tydeligvis dårlige tænder, sådan som rigtig mange små hunde har det. Det betyder næsten altid, at der er mange løse og halvløse tænder. Det gør ondt at have dem til at sidde og rokke og derfor vil man trække dem ud, da de ikke kan vokse fast igen. Selve udtrækningen gør ikke ondt, da den foregår i fuld narkose, men bagefter kommer der en periode med ubehag, hvor han vil have brug for smertestillende medicin.

Det kunne man godt forsvare, hvis han ellers var rask og rørig. Men jeg kan jo se, at han har svære problemer med bentøjet. Han virker træt og sløv og sover meget, skriver du, men det kan ligeså vel være udtryk for, at det gør ondt at bevæge sig og så bliver man hellere liggende.

Så ja, jeg er helt enig i, at han bør have fred. Der er ingen grund til at slæbe ham gennem narkose og tandrensning mm, når han alligevel ikke ender med at have en god livskvalitet. Det er aldrig rart at være den, der skal bestemme over liv og død, men det er man nødt til som ansvarlig hundeejer. Man er selvfølgelig også ked af at skulle af med sin hund, men som en af mine klienter engang så fint sagde: "Ja, den skal i hvert fald ikke være her for min skyld".

Det er ikke nogen rar situation at være i, men når det nu skal være, kan det måske hjælpe dig at vide, at det foregår stille og roligt. Hunden får en beroligende indsprøjtning først og opdager herefter ikke mere, hvad der sker. Der er også mange dyrlæger, der er villige til at komme hjem til folk og foretage aflivningen i de for hunden kendte omgivelser.

Så held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen
Kirsten Boeck
dyrlæge, Netdyredoktor

ArthroFlex Omega Treat, 60 stk

Styrker og vedligeholder bevægeapparatet

288,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led

239,00 kr
Ned til 225,00 kr Køb her
Royal Canin Large dog Mature, 14 kg

Foder til modne hunde over 25 kg

579,00 kr
Køb her
Hill's SP Canine Youthful Vitality Adult 7+ Medium, 10kg

Hundefoder til ældre hunde

529,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro Senior hundefoder, 8 kg

Hundefoder til ældre hunde af alle racer

334,00 kr
Ned til 300,00 kr Køb her
SPECIFIC CGW Senior, 6 x 300 g

Vådfoder til ældre hunde

129,00 kr
Køb her
VetPro Senior hundefoder, 2 kg

Hundefoder til ældre hunde af alle racer

129,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Aptus Glyco-Flex Plus, 60 stk.

Fodertilskud til hunde for at støtte en sund ledfunktion

409,00 kr
Ned til 389,00 kr Køb her
Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her