Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

10 til 17 måneder

Det er meget forskelligt, hvordan denne periode forløber, helt afhængig af hvor langt i teenagefasen og kønsmodningen, din hund er kommet. De større hundetyper er som regel senere i udviklingen end de mindre racer, men dette er blot en rettesnor.

Hunden, der er i kønsmodning

Denne periode kan være udfordrende for os ejere - og garanteret også for vores unge hund. Bevar roen og overblikket, og lad være med at konflikte dig ud af situationer, hvor din hund begår fejl eller ikke hører efter.

Sørg i stedet for at forebygge, så du så vidt muligt undgår de situationer, hvor du ved, at der er høj risiko for, at det ikke går som ønsket. Og husk på, at din hunds reaktion handler om en masse mental forvirring, modning og startende voksenliv, der skaber dens uhensigtsmæssige opførsel.

Se en mere udførlig beskrivelse af teenagealderen og kønsmodningen i afsnittet ”7 til 10 måneder”.

Hunden, der har overstået sin kønsmodning

Når den unge hund er kommet igennem sin første modningsperiode (kønsmodningen), er det helt normalt at se en forandring i temperamentet i forhold til da den var hvalp. Nu vil det være naturligt at se de racetypiske egenskaber blive mere tydelige:

  • jagt af vildt, katte, solsorte i haven osv.
  • hyrdning af f.eks. biler, cykler osv.
  • vogtning af haven, ejerens godbidstaske, i bilen osv.
  • gøen ved forbipasserende, ved hilsning på mennesker, ved kedsomhed osv.
  • manglende lyst til at kontakt med fremmede hunde osv.

Af mange årsager er det selvfølgelig vigtigt, at du ved, hvilken medfødt adfærd og egenskaber din race eller blanding er i besiddelse af. For så kender du ”betingelserne” for at eje og bo sammen med denne type hund – og ved, hvordan du skal aktivere den, så den får sine behov opfyldt.
Med denne viden kommer det heller ikke bag på dig, når du ser de racetypiske egenskaber træde frem.

Artiklen er skrevet af Irene Jarnved.

Mængderabat
334,00 kr
Ned til
300,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
Tilbud
519,00 kr
467,00 kr

Royal Canin VCN Neutered Adult, 10 kg

Foder til sterilisterede/kastrerede hunde.  Neutered Adult er et komplet fuldfoder til steriliserede/kastrerede voksne hunde af mellemstore racer (fra 11 til 25 kg) med tendens til overvægt eller...

Køb her
220,00 kr

SPECIFIC CT-H Healthy Treats, 5x300 g

Sunde, fedtfattige godbidder til hunde af alle racer og aldre. Godbidderne har et højt indhold af fibre og et lavt fedtindhold. De kan bruges både som en godbid, til træning og under en slankekur...

Køb her
Mængderabat
129,00 kr
Ned til
121,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 2 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her