Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Hvalpens nye verden

Når hvalpen kommer til sit nye hjem udvides dens verden. Det vil i praksis sige, at hvalpen skal lære at venlige, fremmede mennesker, andre hunde og dyr samt nye miljøer også er en del af dens verdens billede. Denne vigtige tilvænning kalder man prægning ogsocialisering. Den starter allerede hos opdrætteren og skal fortsætte, når du får hvalpen hjem.

Lad hvalpen møde mange venlige hunde og mennesker.

Hemmeligheden bag vellykket prægning og socialisering af hvalpen er, at prøve at se verden med hvalpens øjne. Sørg for, at hvalpen får flest mulige positive oplevelser inden den er et år gammel. De første ca. 6 mdr. er de vigtigste, det er nemlig i denne periode, at hvalpen er specielt modtagelig for de nye indtryk. De positive - og negative! - indtryk hvalpen får i denne periode, vil den bruge som en slags reference, når den senere i livet befinder sig i en lignende situation.

 

Begynd med korte, positive møder med mennesker og dyr, samt ture rundt i de udendørs omgivelser. Hvalpens naturlige nysgerrighed gør, at den gerne vil udforske omgivelserne og det skal du støtte den i. I takt med de positive oplevelser vil hvalpens selvtillid vokse, og snart vil hvalpen tillidsfuldt følge dig, hvor du end går.

Læs mere om emnet i afsnittet hundens mentale og fysiske udvikling.

Skrøne: Det er en skrøne, at hvalpen ikke må tages med ud før den er hvalpevaccineret (ca. 16 uger gammel), fordi hvalpen i så fald vil blive syg. Hvis hvalpen i øvrigt er sund og rask, og er i gang med et vaccinationsprogram, kan man trygt tage den med ud efter den 8. uge. De positive oplevelser hvalpen får med mennesker, miljø m.m. er uerstattelige og fundamentale for hundens trivsel som voksen, og de overskygger lagt den meget lille risiko der er, for at hvalpen kan blive smittet og syg

Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud