Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Hvalpens nye verden

Når hvalpen kommer til sit nye hjem udvides dens verden. Det vil i praksis sige, at hvalpen skal lære at venlige, fremmede mennesker, andre hunde og dyr samt nye miljøer også er en del af dens verdens billede. Denne vigtige tilvænning kalder man prægning ogsocialisering. Den starter allerede hos opdrætteren og skal fortsætte, når du får hvalpen hjem.

Lad hvalpen møde mange venlige hunde og mennesker.

Hemmeligheden bag vellykket prægning og socialisering af hvalpen er, at prøve at se verden med hvalpens øjne. Sørg for, at hvalpen får flest mulige positive oplevelser inden den er et år gammel. De første ca. 6 mdr. er de vigtigste, det er nemlig i denne periode, at hvalpen er specielt modtagelig for de nye indtryk. De positive - og negative! - indtryk hvalpen får i denne periode, vil den bruge som en slags reference, når den senere i livet befinder sig i en lignende situation.

Begynd med korte, positive møder med mennesker og dyr, samt ture rundt i de udendørs omgivelser. Hvalpens naturlige nysgerrighed gør, at den gerne vil udforske omgivelserne og det skal du støtte den i. I takt med de positive oplevelser vil hvalpens selvtillid vokse, og snart vil hvalpen tillidsfuldt følge dig, hvor du end går.

Læs mere om emnet i afsnittet hundens mentale og fysiske udvikling.

Skrøne: Det er en skrøne, at hvalpen ikke må tages med ud før den er hvalpevaccineret (ca. 16 uger gammel), fordi hvalpen i så fald vil blive syg. Hvis hvalpen i øvrigt er sund og rask, og er i gang med et vaccinationsprogram, kan man trygt tage den med ud efter den 8. uge. De positive oplevelser hvalpen får med mennesker, miljø m.m. er uerstattelige og fundamentale for hundens trivsel som voksen, og de overskygger lagt den meget lille risiko der er, for at hvalpen kan blive smittet og syg

Mængde
rabat
VetPro hvalpefoder, 8 kg

Hvalpefoder til alle racer

379,00 kr
Ned til 321,00 kr Køb her
Adaptil halsbånd, Junior, 37,5 cm

Hjælper din hvalp med at føle sig tryg

210,00 kr
Køb her
Royal Canin Large Pediatric Starter, 14 kg

Tæver over 25 kg og deres hvalpe

649,00 kr
Køb her
KONG AirDog Squeaker tennisbolde 3 stk, X-small

Skånsomme x-small tennisbolde til hunde

29,00 kr
Køb her
VeggieDent FR3SH, XS, 15 stk

Tyggepinde mod plak, tandsten og dårlig ånde

89,00 kr
Køb her
Tilbud
BUSTER VitalChew Puppy Health, 30 stk.

Omega-3 tilskud

149,00 kr
119,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her