Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

119,00 kr

Dog Gone Smart Dirty Dog handske, grå Køb her
119,00 kr

BUSTER Filterknuser 5 blade Køb her
84,50 kr

BUSTER Negletang lille Køb her
129,00 kr

BUSTER Effilersaks, 17 cm Køb her
89,00 kr

BUSTER selvrensende karte bløde tænder mellem Køb her
179,00 kr

BUSTER DeShedder kam, medium, 6,5cm Køb her
195,00 kr

Doggyman negletang, 12,5 cm. Køb her

Sponsoreret



Flækkede kløer

Hvorfor flækker hunde deres kløer?

Det sker jævnligt, at hunde flækker deres kløer. Den hyppigste årsag er, at kloen har siddet fast i noget eller måske har været i klemme. Det kan også ske ved voldsom leg.  En meget almindelig og medvirkende årsag er, at kløerne er blevet for lange.

Mange gange ved ejeren ikke, hvordan skaden er sket, men opdager det først, når hunden halter eller begynder at slikke på poten. Den udvendige del af kloen kan være revet helt af, men oftere ses det, at den er flækket i større eller mindre grad og at noget af den sidder løst.

I mere sjældne tilfælde kan en manglende klokapsel  være resultatet af, at hunden lider af en anden og mere alvorlig sygdom, der medfører, at hele kloen simpelthen bliver afstødt fra roden.

 

Hvad er symptomerne på en flækket klo?

En hundenegl er bygget således op, at der er en indre kerne med en lille knogle, der kaldes klobenet. Denne svarer til det yderste led af en af vores fingre. Udenpå knoglen, som er forsynet med blodkar og nerver, sidder klokapslen. Den er opbygget af horn og har ingen følenerver. Kloen vokser fra et vækstlag helt tæt på randen af huden, den såkaldte klovold.

Hvis neglen flækker, blottes noget af den underliggende knogledel og det vil gøre ondt.

Symptomerne på en flækket klo kan være :

  • Halthed
  • Hunden slikker på stedet
  • Klokapslen sidder skævt eller mangler helt
  • Blødning
  • Rødme og irritation, især efter længere tid

 

Hvordan behandles flækkede kløer ?

Dyrlægen vil omhyggeligt undersøge alle hundens kløer og huden omkring dem. Det er vigtigt at vide, om der er flere kløer, der er påvirkede eller der kun er én. Det har stor betydning for valg af behandling.

Dyrlægens valg af behandling af en enkelt løstsiddende klo vil være afhængig af, hvor løst klokapslen sidder. Hvis den løse del af klokapslen kun rokker ganske lidt, kan det være tilstrækkeligt at trimme spidsen af kloen så kort, at den ikke rører underlaget. Herefter vil kloen vokse videre uden at det generer hunden, at den er flækket.

Hvis den løse del af kapslen ikke sidder så godt fast, at den er stabil ved basis, vil man vælge at fjerne den. Dels fordi det er smertevoldende for hunden, dels fordi der er risiko for at snavs og skidt fra jorden kan medføre en infektion i det hulrum, der er opstået. Fjernelsen af den løse del gøres nemmest ved at give hunden en kraftigt virkende beroligelse og derefter lægge en lokalbedøvelse ved klovolden. Herefter kan den løse del af klokapslen fjernes.

Den behandlende dyrlæge vælger herefter den opfølgende behandling, som vedkommende har bedst erfaring med. Mange anlægger en forbinding for at beskytte den blottede knogle. Andre undlader den, da der erfaringsmæssigt kun er lille risiko for infektion og fordi forbindingen generer hunden. Desuden kan det være ”bøvlet” at holde en pote bundet ind. På samme måde er der forskellige holdninger til antibiotikabehandling og skærm. Under alle omstændigheder vil der være behov for smertebehandling de første dage.

I løbet af uger til måneder vokser en ny klo frem og dækker knoglen. Det er en mulighed, at den nye klo ikke bliver så pæn som den oprindelige, men det kan der ikke rigtig laves om på.

 

Hvad hvis der er flere flækkede/afrevne kløer?

Hvis dyrlægens undersøgelse viser, at der er flere kløer, der sidder løse og at der evt. er klokapsler, der er faldet helt af, evt. på flere forskellige poter, er der tale om en helt anden situation, nemlig klovoldsbetændelse. Her er der som regel tale om en underliggende sygdom, som kræver nærmere undersøgelse.

 

Hvad kan du gøre for at forebygge, at kløerne flækker ?

Der er stor forskel på, hvor hurtigt hundes kløer slides. Det afhænger af hornkvaliteten, hvor meget motion hunden får og på hvilket underlag, hundens alder osv. Som en tommelfinger-regel kan man sige, at hvis hunden står på alle fire ben på et plant underlag og kløerne ikke rører jorden, er de ikke for lange. Men der er hunde, hvor denne regel ikke gælder og hvor man ikke kan klippe dem så tæt, at de ikke rører jorden.

Risikoen for, at kloen/neglen flækker er meget større, hvis den er for lang. Negleklipning kan man læse om her https://www.netdyredoktor.dk/hund/tema/mno/negleklipning/

Mange hunde bryder sig ikke om at få klippet kløer, fordi de ikke har været vænnet til det fra hvalp eller måske fordi, de har haft en dårlig oplevelse, hvor der er blevet klippet for tæt. Hos dyrlægen kan man altid få klippet hundens kløer. Hos enkelte meget bange hunde kan det være nødvendigt med en let beroligelse, i sjældne tilfælde en fuld narkose.

 

Andre gode råd :

Et hundefoder af god kvalitet giver stærke kløer.

Jernriste o.l. bør passeres med forsigtighed.

 

Produkter fra vores butik

119,00 kr

BUSTER Filterknuser 5 blade Køb her
195,00 kr

Doggyman negletang, 12,5 cm. Køb her
89,00 kr

BUSTER selvrensende karte bløde tænder mellem Køb her
179,00 kr

BUSTER DeShedder kam, medium, 6,5cm Køb her
119,00 kr

Dog Gone Smart Dirty Dog handske, grå Køb her
84,50 kr

BUSTER Negletang lille Køb her
129,00 kr

BUSTER Effilersaks, 17 cm Køb her
Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop