Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Parvovirusdiarré

Blodig diarre fra hund efter parvovirus

Af dyrlæge Jesper Lemche.

Hvad er parvovirusdiarré hos hunde?

Parvovirusdiarré er en akut og meget smitsom tarmbetændelse hos hunde. Sygdommen rammer især hvalpe, der er mellem 6 og 20 uger gamle, ikke-vaccinerede hunde og ældre, svækkede hunde. Parvovirusdiarré er sammen med hundesyge den sygdom, som det er vigtigst at vaccinere hunde imod.

Hvad er symptomerne på parvovirusdiarré?

  • Nedstemthed
  • Manglende appetit
  • Opkast
  • Vandig eller blodig diarré
  • Feber
  • Væskemangel (dehydrering)

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen parvovirusdiarré?

Dyrlægen kan stille diagnosen parvovirusdiarré på grundlag af symptomerne, hundens alder og en laboratorieundersøgelse af en afføringsprøve eller en svaber-prøve fra hundens endetarm.

Hvordan behandles parvovirusdiarré?

Hunde med parvovirusdiarré skal indlægges og isoleres fra andre hunde på grund af smittefaren. De skal have intensiv væskebehandling (drop). Hunden får også antibiotika mod ledsagende bakterieinfektioner, og kvalme- og smertestillende medicin.

Hvordan er fremtiden for din hund, hvis den har parvovirusdiarré?

Mange hunde med parvovirusdiarré overlever sygdommen, hvis de bliver behandlet rigtigt og hurtigt. Men jo yngre en hvalp er, når den bliver syg, jo større er risikoen for livstruende komplikationer.

Hvorfor får hunde parvovirusdiarré?

Den parvovirus, som forårsager parvovirusdiarré hos hunde, er meget modstandsdygtig over for både udtørring og desinfektionsmidler. Derfor kan det være vanskeligt at forhindre, at hunde kommer i kontakt med smitstoffet, men det er vigtigt at sørge for god hygiejne i kenneler med opdræt af hundehvalpe.

I de første 6 leveuger er hvalpene som regel godt beskyttet af antistoffer fra deres mor, men derefter, og frem til de selv har dannet antistoffer efter en vaccination, er de i en periode modtagelige for smitte og kan blive syge. Man kan groft sige, at hunde får parvovirusdiarré, når de er hvalpe, hvis hygiejnen er dårlig og/eller vaccinationsprocedurerne ikke er overholdt.

Hvad er risikoen for, at din hund får parvovirusdiarré?

Risikoen for, at din hund får parvovirusdiarré, er lille, hvis du køber din hvalp hos en seriøs opdrætter. Der vil tævehunden være korrekt vaccineret, hygiejnen vil være i orden, og hvalpen vil måske være vaccineret, inden du får den. Desuden kan hunde blive smittet, hvis de luftes på arealer med mange hunde. Ofte er nogle af de andre hunde ikke vaccineret og vil derfor udgøre en smitterisiko.

Hvis din hvalp ikke er vaccineret, når du henter den, skal du selv kontakte en dyrlæge og aftale et vaccinationsprogram, før du køber hvalpen.

Hvilke racer er særligt udsatte for parvovirusdiarré?

Alle racer kan få parvovirusdiarré.

Mængderabat
379,00 kr
Ned til
321,00 kr

VetPro hvalpefoder, 8 kg

VetPro hvalpefoder er velegnet til:- Små racer: fra 4 - 21 uger- Mellemstore racer: fra 4 - 26 uger- Store racer: fra 4 uger til 29 uger Hos specielt store racer, som vokser hurtigt, er det af stø...

Køb her
210,00 kr

Adaptil halsbånd, Junior, 37,5 cm

Hjælper din hvalp med at føle sig tryg. Adaptil Junior hjælper hvalpen under socialiseringsperioden og letter indlæringen af nye ting, og øger chancerne for at din hvalp vokser op og bliver en vel...

Køb her
89,00 kr

VeggieDent FR3SH, XS, 15 stk

Vegetabilske tyggepinde, der modvirker plak og tandsten - OG giver frisk ånde op til 24 timer efter. Str. XS er beregnet til hunde under 5 kg. Virbac VeggieDent FR3SH tyggepinde modvirker dannelse...

Køb her
699,00 kr

Royal Canin Large Pediatric Starter, 14 kg

Tæver over 25 kg og deres hvalpe. Large Pediatric Starter er et komplet fuldfoder til tæver (over 25 kg) og deres hvalpe. Foderet er velegnet til tæver fra 6. drægtighedsuge og under diegivning s...

Køb her
29,00 kr

KONG AirDog Squeaker tennisbolde 3 stk, X-small

Skånsomme x-small tennisbolde til hunde

Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her