Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat
80,00 kr
Ned til
59,00 kr

AntiSept klorhexidin spray, 100 ml Køb her
172,00 kr

TrizChlor, 118 ml Køb her
60,00 kr

VetPro klorhexidin opløsning 0,05%, 250 ml Køb her
139,00 kr

DOUXO S3 pyo pads, 30 stk Køb her

SponsoreretSkåret trædepude

Latinsk navn: Pododermatitis

Hvad er en skåret trædepude hos hunde?

Skåret trædepude er en hyppigt forekommende lidelse, som kræver behandling. Der kan være mange årsager til, at hunden får en skåret trædepude, f.eks. ituslåede flasker, afskårne siv, skarpe sten og is om vinteren.

Hvad er symptomerne på en skåret trædepude?

Hunden bliver pludselig halt og meget øm i poten. Trædepuder, der skæres, bløder meget, og blødningen er svær at stoppe, fordi trædepuderne har et veludviklet blodkarsystem, og fordi såret åbner sig, hver gang hunden træder ned på poten.

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen skåret trædepude?
Diagnosen er nem at stille ud fra symptomerne. Dyrlægen vil altid undersøge poten for fremmedlegemer, som f.eks. glas, siv eller lignende. 

Hvordan behandles en skåret trædepude?

Som ejer skal du hurtigst muligt lægge en forbinding for at beskytte det åbne sår mod infektion og for at dæmpe blødningen. Såret skal næsten altid syes for at stoppe blødningen og for at få det til at hele, så derfor skal hunden til dyrlæge.

Dyrlægen vil altid undersøge, om der er rester af fremmedlegemer, som f.eks. glas, siv eller lignende. Undersøgelsen kan være smertefuld, så hunden bliver som regel lagt i narkose. Bagefter forbinder dyrlægen poten for at beskytte såret mod snavs og infektion. Forbindingen forbliver normalt på i de 10 dage, der går, før trådene kan tages. Indtil da skal forbindingen beskyttes med en hundesok med gummisål, så hunden kan luftes, uden at forbindingen bliver våd og snavset.

Hvordan er fremtiden for din hund, hvis den får skåret trædepude?

Sår i trædepuderne heler godt og uden komplikationer, hvis hunden bliver behandlet med det samme. Hvis man venter for længe, kan helingen kompliceres af en dybtgående infektion. Det vil påføre hunden unødig smerte.

Hvorfor får hunde skåret trædepude?

Der er mange årsager til skåret trædepude, f.eks. ituslåede flasker, skarpe sten og is om vinteren.

Hvordan kan du forebygge, at din hund får skåret trædepude?
Skårne trædepuder kan udgøre et problem især i vintermånederne, hvor salt og fugt gør trædepuderne mere sårbare. Sørg derfor for at skylle poterne med rent vand og tørre dem godt af, når du kommer hjem fra tur. Hvis din hund har særligt sarte trædepuder, kan du købe en speciel potevoks til beskyttelse hos din dyrlæge.

Hvis trædepuderne er meget tørre og sprækker let, kan der være tale om en ernæringsbrist. I de tilfælde bør du kontakte din dyrlæge.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop