Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

499,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
656,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her
548,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her

SponsoreretForsikring af hund

Som hundeejer kan det være svært at vælge den rette forsikring til netop din hund. Hvilken type dækning har du brug for? Er der noget med småt, som du ikke må overse, og hvordan kan du vide, at din hund er dækket optimalt? Denne artikel vejleder dig gennem forsikringsjunglen, så du kan træffe det bedste valg.

Hvilken forsikring skal jeg vælge?

Her er de mest almindelige typer af forsikring til din hund. Ved at kende dem kan du bedre se, hvilken forsikring din hund har brug for.

Ansvarsforsikring
Ansvarsforsikringen er lovpligtig ifølge Hundeloven og skal tegnes inden din hund fylder fire måneder. Forsikringen dækker, hvis din hund gør skade på andre hunde, mennesker eller deres ting. Dækningen gælder for eksempel hvis din hund bider, er årsag til en trafikulykke eller springer op af et menneske og river dennes jakke i stykker. Nogle selskaber kræver, at du tegner en udvidet ansvarsforsikring, hvis du træner eller udstiller din hund, mens andre selskaber kun kræver dette, hvis der er tale om figuranthundetræning. Forsikringen dækker ikke, hvis det er dig eller dine egne ting, som din hund gør skade på.

Sygeforsikring
Sygeforsikringen dækker en stor del af dyrlægeregningen, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Det gælder blandt andet udgifterne til dyrlægens undersøgelse og behandling af din hund. Med denne forsikring behøver du ikke bekymre dig om uforudsete dyrlægeregninger, eller om du kan betale for en behandling af din hund.

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvad en sygeforsikring dækker, og det er derfor en fordel at undersøge forsikringsvilkårene, inden du beslutter dig. Prisen alene bør ikke afgøre, hvor du tegner din forsikring. Undersøg i stedet hvordan du er stillet, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Husk at forsikringen ikke dækker de skader eller sygdomme, som din hund allerede har, når du tegner forsikringen. Det er derfor en fordel at tegne den, mens din hund stadig er ung og rask.

Ulykkesforsikring
Aktive hunde kan få skader, uanset hvor sunde de er. Derfor kan du tegne en ulykkesforsikring, der dækker udgifter forbundet med ulykker for en lille årlig præmie. Denne forsikring kan være særlig attraktiv for ejere af brugshunde og jagthunde, der oftere har brug for dækning af tilskadekomst fremfor behandling af sygdomme.

Vær opmærksom på, at forsikringen ikke dækker sygdomme. Ulykkesforsikringen kan tegnes på alle hunde uanset alder og sygehistorik.

Livsforsikring
Denne forsikring kan tegnes på den unge hund. Hvis hunden dør i de unge år, udbetales forsikringssummen svarende til prisen for en ny hund. Forsikringen kan være nødvendig, hvis din hund dør meget ung på grund af sygdom eller ulykke. Livsforsikringssummen er ofte det som du har betalt for hunden, da du købte den, men den kan sættes op, hvis din hund for eksempel vinder konkurrencer eller opnår certificeringer og dermed stiger i værdi.

Hvorfor bør du sygeforsikre sin hund?

Der er ingen offentlig sygesikring for hunde i Danmark, og bliver din hund syg og skal behandles hos en dyrlæge, er det derfor ejeren, der står med regningen. Der kan være tale om pludselige store beløb, og da alle ejere ønsker, at deres hund får den bedste behandling, er det ikke rart at skulle overveje, om der er penge til at behandle hunden. Bliver din hund akut syg eller kræver operation udenfor normal åbningstid, kan udgifterne hurtigt løbe op i mange tusinde kroner, og ikke alle familier kan finde sådanne beløb i deres budget. Med en sygeforsikring har du tryghed i hverdagen, fordi du ved, at økonomien ikke står i vejen for, at din hund får den bedste behandling.

Hvilken sygeforsikring skal jeg vælge?

Mange ejere ser kun på prisen, når de vælger en sygeforsikring, men du bør ikke lade den årlige præmie bestemme, hvor du tegner forsikringen. Læs i stedet vilkårene igennem, så du ved hvilke ting, der dækkes.

Noget af det, som du skal være opmærksom på er, om forsikringen gælder hele hundens liv eller om den ophører, når hunden når en vis alder. Det kan være, at forsikringen kun dækker, indtil din hund fylder 10 år, og dette er ikke en fordel for dig, da mange hunde i dag bliver væsentligt ældre. Mange ældre hunde rammes af sygdom, og en sygeforsikring bør derfor gælde hele livet. Det kan være svært at tegne en ny forsikring på en ældre hund i et andet selskab. Vælg derfor fra start et selskab der forsikrer din hund livslangt.

Det årlige erstatningsmaksimum er det beløb du maksimalt kan få udbetalt på et forsikringsår eller på en skade. Beløbet varierer meget selskaberne imellem, og det kan svinge fra 10.000 til 40.000 kroner per forsikringsår. Vær opmærksom på, at dit forsikringsselskab ikke nedskriver den årlige erstatningssum på din hunds sygeforsikring i takt med, at din hund bliver ældre. For det betyder, at det beløb du får udbetalt til dyrlægeregninger bliver mindre år for år, samtidig med at din hund bliver ældre, og risikoen for sygdomme derfor øges.

Andre væsentlige faktorer, som du skal være opmærksom på, er selvrisikoens størrelse. Ved et sygdomsforløb modregnes en selvrisiko, som du fratrækkes. En selvrisiko på mellem 500 og 1.000 kroner er det mest almindelige. Undersøg også, hvor lang selvrisikoperioden er. Kan din hund komme til dyrlægen flere gange i løbet af en given periode, uden at du skal betale selvrisiko flere gange? Dækker selvrisikoen flere diagnoser eller påtager du dig en ny selvrisiko per diagnose? Hvis ikke selvrisikoen dækker flere diagnoser, betyder det konkret, at du bliver fratrukket en selvrisiko flere gange, hvis din hund fejler flere ting på en gang, og det kan blive dyrt.

De færreste selskaber dækker ved medfødte eller arvelige lidelser. Men nogle selskaber tilbyder, at du kan tegne en leddækning, som sikrer din hund mod arvelige eller medfødte led-og knoglesygdomme. En leddækning skal normalt tegnes, inden hunden fylder fire til seks måneder.

Den medicin, som din hund for i forbindelse med dyrlægens undersøgelse eller en indlæggelse, dækkes af en sygeforsikring, mens det normalt ikke gælder receptpligtig medicin. Her kan du i mange tilfælde også vælge at købe en tillægsforsikring, som dækker denne del.

Vær også opmærksom på at du hos enkelt selskaber også skal købe genoptræning med som en tillægsforsikring. Andre selskaber har genoptræningen som en fast del af sygeforsikringen.

Kan alle hunde sygeforsikres?

De forskellige forsikringsselskaber stiller forskellige krav til, hvornår de forsikrer en hund, men som hovedregel må hunden ikke være ældre end seks år. Er hunden fyldt fire år, kræver selskabet ofte en sundhedsattest fra din dyrlæge. Din hund skal desuden revaccineres efter anbefaling og være ID-mærket med en microchip.

Hvad koster en sygeforsikring?

Forsikringspræmien er forskellig fra kunde til kunde, og den er ofte bestemt ud fra din hunds race, alder og hvor du bor. Præmien kan desuden variere ud fra tilvalg af ekstra dækninger og valg af selvrisiko - jo lavere selvrisiko des højere præmie.

Hvilke forsikringsselskaber tegner forsikringer på hunde?

Der er mange forsikringsselskaber, som tilbyder hundeforsikringer. Det er dog oftest en fordel at tegne dine hundeforsikringer i et specialiseret forsikringsselskab, som udelukkende arbejder med forsikring af kæledyr. Du kan også få udleveret brochurer hos din dyrlæge.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop