Sponsoreret
10 gode råd, når hunden skal passes privat
De fleste som tilbyder sig som hundepassere i forbindelse med families/bekendtes kortere eller længere ferie, nyder at få selskab af en hund. De fleste sætter også pris på det ekstra ansvar, det naturligt medfører, og bruger måske lejligheden til selv at få lidt mere motion. Ved at planlægge pasningsforløbet, gør man det lettere for alle parter. På den måde er hverdagen aftalt, bekymringerne er væk, og hundepasseren kan koncentrere sig om de positive oplevelser med "feriebarnet".
Sørg også for at have helt faste aftaler angående aflevering og afhentning.
1. Første indtryk er vigtigt.
Sørg for at hunden er renvasket, nytrimmet, og velplejet.
2. Medbring hundens egne ting.
Sørg for at medbringe hundekurv, tæpper og evt en godt brugt t-shirt, som ikke er nyvasket. Lugten af dig vil hjælpe hunden med at falde til i de nye omgivelser. Medbring også aktiverende legetøj, kastebolde og en lang gå-line.
3. Medbring foder og skåle.
Sørg for at medbringe hundens eget foder. Det bevirker nemlig, at hunden ikke får fordøjelsesproblemer på grund af foderskift.
4. Hold hunden slank.
Brug lejligheden til at pointere, at hunden ikke skal tigge ved bordet eller fodres med godbidder, som er fyldt med tomme kalorier. Godbidder skal bruges som belønning.
5. Fysisk motion.
Der er stor forskel på at passe en stor hvalp, en voksen hund eller en seniorhund. Sørg for at få snakket om, hvor meget motion hunden er vant til at få. Hvis hundepasseren selv har hunde, er hverdagen meget lettere hvis hundene kan luftes sammen.
6. Får hunden medicin.
Sørg for at snakke evt. medicinering grundigt igennem. Det er vigtigt, at hundepasseren er fortrolig med at give kontinuerlig medicin, som f.eks. gigtmedicin eller hjertemedicin.
7. De har sagt ja til at passe én hund - og ikke en hund med ubudne gæster!
Sørg for, at hunden er behandlet mod lopper, flåter og evt. orm.
8. Sørg for at oplyse, hvis hunden ikke er rask. Der skal være mulighed for, at hundepasseren siger fra overfor pasning af en syg hund.
9. Sørg for at oplyse, om hunden kommer i løbetid i pasningsperioden.
10. Sørg for at oplyse, hvilken dyrlæge hunden plejer at komme hos. Hvis uheldet er ude, er det en stor hjælp at hunden kommer ind til sin vanlige dyrlæge. Hvis hundepasseren selv har dyr og er vant til at komme hos en anden dyrlæge, bør der gives grønt lys for dette.