Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

59,00 kr

Multivitamin t/fugle og gnavere, 100 ml Køb her
79,00 kr

C-vitamin pulver t/gnavere, 100 g Køb her
59,00 kr

C-vitamin pulver t/gnavere, 50 g Køb her

Sponsoreret

Fri kaniner

Af Maria Gullestrup.

Stadig flere personer holder kaniner som såkaldte frie kaniner, fordi de er modstandere af at holde kaniner i bur. Nogle steder kan man også se dem omtalt som hus- eller indekaniner. I stedet holdes kaninen løs i ens hus eller lejlighed, som man holder hunde og katte. Kaninerne får derved meget større mulighed for at bevæge sig og udfolde deres naturlige adfærdsrepertoire. Samtidig får ejeren en tættere kontakt med kaninen, fordi den er omkring en, når man er hjemme.

Kaninen skal ud af buret

Tanken bag det at holde kanin på den måde er, at kaninerne skal kunne bevæge sig rundt i hele huset, men at de også har en base, frem for et bur. Et roligt sted, hvor den kan slappe af og få sin mad. Et sted der er deres eget.

Den kan blive renlig

Hvis man skal have kaninen frit gående i ens stue, er det unægtelig en fordel, at kaninen er renlig. Her har man den fordel, at kaniner faktisk er naturligt renlige. I naturen har kaniner et "toilet", hvor de gør det meste af det, de nu engang skal gøre.

Måden at få en renlig kanin på er at sætte en kattebakke i det hjørne, kaninen har udvalgt til toilet, og derefter langsomt flytte toilettet i retningen af, hvor man selv ønsker bakken. Sker der uheld uden for kassen, samler man det op og lægger det i kattebakken. Man kan også med fordel neutralisere kaninen, da en neutraliseret kanin ofte er mere renlig.

Den er glad for at gnave

Man skal også være opmærksom på, at kaniner er glade for at gnave. Det kan gå ud over dine potteplanter, ledninger og møbler. Det er vigtigt at holde kaninen fra ledninger og giftige planter. Ledninger kan fjernes fra gulvet eller dækkes bag en plast- eller træliste.

Sørg også for, at kaninen ikke kan komme i nærheden af giftige potteplanter. Sæt dig ind i, hvilke planter der er giftige, så du kan undgå dem. Pas særlig på løgplanter som krokus og hyacinter, som er giftige for kaniner.

Du får en tam kanin

Det er ikke bare kaninen, der har glæde af at være en fri kanin - det giver også dig som ejer en meget større kontakt med kaninen samt mulighed for at få en rigtig tam kanin.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.