Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Vaccination af kaniner

Man skulle et godt stykke op i det 21. århundrede, inden det blev muligt i Danmark at vaccinere kaniner mod de to dødelige sygdomme kaningulsot, Viral Haemorrhagic Disease (VHD), og kaninpest, myxomatose.

Der er i resten af verden meget store økonomiske interesser bundet op på kaninhold til produktion af kød og pels, og da især VHD spredte sig voldsomt fra et kontinent til et andet og forårsagede massiv dødelighed, blev der forsket intensivt i vaccineproduktion. Mange steder har man den udfordring, at virus er latent til stede blandt de vilde kaniner.

I Danmark produceres der nu ikke mere ret mange slagtekaniner, og kaninholdet har ændret karakter til nu mest at bestå af kælekaniner hjemme hos de enkelte familier, men nu har vi så fordelen af at kunne beskytte disse med vaccination mod de to dødelige sygdomme, der også findes her hos os.

Ved vaccinationen kan der forekomme en let temperaturstigning i det første døgn efter indsprøjtningen, og en sjælden gang kan der dannes en lille knude (mindre end 3 mm). Der findes flere forskellige vacciner, der beskytter mod kaningulsot og/eller kaninpest. Din dyrlæge kan hjælpe dig med at sammensætte et vaccinationsprogram.

Vaccination mod kaningulsot

Der vaccineres som standard, når kaninungen er 10 uger gammel. Immuniteten indtræder efter 7 dage og holder i 12 måneder, herefter skal der foretages årlig revaccination.

Hvis der er udbrud af VHD i området, hvor man bor, bør man vaccinere allerede ved 4 ugers alderen. Her er det nødvendigt at vaccinere igen ved 10 uger – og herefter 12 måneder senere.

Vaccination mod kaninpest

Vaccine, der beskytter mod myxomatose, gives, når kaninungen er 5 uger gammel, og immuniteten indtræder efter 3 uger. Der bør herefter revaccineres 1 gang om året.

Supreme Science Selective Hamster, 350g

Foder til hamster

49,00 kr
Køb her
Supreme Science Selective Mus, 350g

Foder til mus

49,00 kr
Køb her
Tilbud
Supreme Science Selective Marsvin, 10 kg

Foder til marsvin

439,00 kr
395,00 kr
Køb her
Supreme Science Selective rabbit, 3 kg

Kaninfoder med højt fiberindhold

194,00 kr
Køb her
Supreme Tiny Friends Farm Gerty Scrummies, 120g

Godbidder til marsvin og andre gnavere

25,00 kr
Køb her
Supreme Science Selective Rat, 1,5kg

Foder til rotter

115,00 kr
Køb her
Supreme Tiny Friends Farm Russel Crunchers, 120g

Godbidder til kaniner og andre gnavere

25,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.