Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Min kat har sår på ryggen og ved halen

Min hunkat på 5 år har sår på ryggen nær halen, ca 3-4 cm op ad ryggen, af samme grund taber hun også hår.
Jeg har egentligt ikke reageret på det før nu. Jeg bør nok tage hende til lægen, men er der evt. noget jeg kan forsøge mig med først? Måske loppemiddel eller lignende?

Venlig hilsen
Anne-Katrine

Svar fra Netdyredoktor

Kære Anne-Katrine

Et oplagt bud på din kats problem vil være, at den har fået loppeallergi. Den har sår foran haleroden og er formentlig tyndpelset længere op ad ryggen. En del katte med dette problem har også småsår rundt om halsen. Der kan selvfølgelig være andre årsager, men dette vil være mistanke nr. 1.

Når katte har kløe på deres hud, er det mest almindelige, at de slikker sig meget, fremfor at de kløer med bagpoterne. Derfor kan man være længe om at opdage, at de har et problem, men man bør absolut tage det alvorligt og gøre noget ved det.

Ved al kløe bør man sikre sig, at der er behandlet mod lopper. De kan sagtens være der, uden at man kan finde dem. Nogen gange kan man finde noget i deres ekskrementer, der ligner kaffegrums.
Du kan læse lidt mere om loppeallergi her: https://www.netdyredoktor.dk/kat/sygdomsleksikon/l/loppeallergi-hos-kat/

Jeg har set god effekt af loppehalsbånd. De virker som regel i 7-8 måneder og kan fås via din dyrlæge. Hvis du ikke synes, din kat skal gå med halsbånd, kan man også give dråber i nakken en gang om måneden. Her skal du være meget omhyggelig med, at dråberne kommer godt ned på huden.

Under alle omstændigheder er loppebekæmpelse en langvarig affære, da det tager mange måneder inden alle de lagte loppeæg er klækket. Så held og lykke med projektet!

Med venlig hilsen

Kirsten Boeck
Dyrlæge, Netdyredoktor

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her