

Sponsoreret
22 måneder til 5-8 år
I denne lange periode kan hunden kaldes for voksen og færdigudviklet. Den har nu sluppet diverse udviklingsfaser og dens temperament vil være stabilt og genkendeligt for ejeren.
Vær opmærksom på, at nogle af de fysisk store racer formodentlig først vil indtræde i voksenlivet omkring 3–3½ års alderen.
Ændringer i adfærd – få hunden undersøgt
Den voksne hund er mere afbalanceret i temperamentet, fordi udviklingsfaserne med tilhørende hormonudsving og mentale forandringer er overstået.
Hvis du ser, at din voksne hund alligevel ændrer adfærd ved f.eks. pludselig at blive udfarende over for andre hunde, blive bange for at være alene hjemme osv., skal du være opmærksom på, at det kan være fysisk relateret.
Måske har den tandproblemer, ledproblemer – eller at et lille aks fra græs har sat sig fast i næsen eller øret… Få hunden undersøgt hos dyrlægen eller opsøg en dyrlæge med videreuddannelse i kiropraktik.
Stabilitet eller problemer
Hundens stabile temperament giver dig mulighed for at nå gode resultater rent træningsmæssigt.
Dette kan både være:
- helt almindelige hverdagsøvelser
- lydighed, rally, agility osv.
- træning med konkurrencer for øje
- reel brugshundetræning i forhold til det, din hund er født til (hyrdning, jagt, forsvarsarbejde osv.)
Hvis du oplever, at din hund har adfærdsproblemer, er der ikke længere håb om, at alderen løser problemet. Vi hundeejere handler ikke altid prompte på udfordringer/problemstillinger ved vores hund, hvis vi tænker, at det er et ”det er fordi”-problem:
- det er fordi den er hvalp
- det er fordi den er unghund
- det er fordi hun er ved at komme i løbetid
- det er fordi …
”Det er fordi”-problemer er ikke længere et argument for at vente med at søge hjælp. Nu skal der handles.
Kontakt en professionel adfærdsbehandler, der kan hjælpe dig og din hund videre.