Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat

VetPro Leddiæt, 8 kg Køb her

Virbac Fortiflex 525, 30 tabletter Køb her

ArthroFlex Omega pulver til hunde, 400 g Køb her

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk Køb her

Aptus HopFlex 60 stk. Køb her

Virbac Movoflex Soft Chews, M, 30 stk. Køb her

SponsoreretApporterende fuglehunde

Golden retriever apporterer and
Af Irene Jarnved Eksempler på racer:

Chesapeake bay retriever, Curly coated retriever, Flatcoated retriever, Golden retriever, Koikerhondje, Labrador retriever, (Landseer), (Newfoundlænder), Nova scotia duck tolling retriever, (Portugisisk vandhund), (Pudel)

Vær obs. på:

 • at racerne i parentes ikke er avlet til brug på jagt – men med andre apporterende formål (hente fiskenet eller fiskejoller ind til strandbredden).
 • at racerne chesapeake bay retriever og curly coated retriever er avlet til, udover apporteringsarbejdet, at vogte over jægerens vildt, taske osv. Derfor er de typisk i besiddelse af en vogtning af genstande og en reservation over for fremmede mennesker og hunde.

Oprindelig anvendelse:

Racerne er oprindeligt avlet til at apportere skudt vildt til jægeren på land og i vand.

De skal være rolige, indtil vildtet er skudt; først herefter starter deres arbejde. Når jægeren giver signal, skal hunden ud og søge ved hjælp af vindretningen og apportere det nedskudte vildt. Eller forfølge og fange anskudt vildt. Hunden skal spontant samle op og bære det tilbage til jægeren.

Labrador retriever og golden retriever bliver ofte også anvendt i mange andre sammenhænge på grund af deres store arbejdsglæde og gode indlæringsformåen - det være sig som førerhund for blinde, servicehund for handicappede, redningshund, narkohund.

Egenskaber:

 • Alle racerne undtagen ”nova scotia duck tolling retriever” og kooikerhondje er udelukkende apportører. Disse har også en funktion, inden jægeren har skudt, hvor de løber rundt for at forstyrre ænderne, så de flyver eller søger ind til land.
 • Et fællestræk er, at alle racerne har en meget stor apporteringsinteresse – ALT skal bæres. Og det gælder også for ejerens sko og andre ejendele, der ligger tilgængeligt for hunden.
 • Er ofte nemme at have løs på gåture, idet racerne er avlet til ikke være interesseret i levende vildt - og bør derfor ikke stikke af efter det.
 • Alle racerne er meget samarbejdsvillige – vil gøre alt for deres ejer.
 • Har stor vandinteresse og vil gerne bade så ofte og så meget som muligt.
 • Er rolige og stabile hunde i hverdagen.
 • Skal være gode til at ”være på ” i korte sekvenser og hurtigt stresse af igen. Denne egenskab viser de i den ro, de er i besiddelse af i en almindelig hverdag.
 • De fleste af racerne er meget venlige og åbne imod fremmede mennesker (chesapeake bay retriever og curly coated retriever er i besiddelse af en naturlig reservation)
 • De fleste racer gør ikke ret meget i hverdagen.
 • Kønsmodningen vil typisk indtræffe omkring 8–12 måneder for alle racerne.
 • De fleste af racerne er venlige og imødekommende over for fremmede hunde - også han til han og tæve til tæve.

Gennemsnitligt, forventet aktiveringsniveau for et voksent individ: 1–2 time pr. dag

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop