Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Stødende og apporterende fuglehunde

Springer spaniel i løb
Eksempler på racer:

(cavalier king charles spaniel), Clumber spaniel, Engelsk Cocker spaniel, Engelsk Springer spaniel, Field spaniel, Formel 1-labrador, Ft-cocker spaniel, Ft-springer spaniel, Irsk vand spaniel, Sussex spaniel, Tysk wachtelhund, Welsh springer spaniel

Vær obs. på:
at cavalier king charles spaniel ikke længere bliver avlet som jagthund. Men enkelte individer bærer stadig præg af egenskaberne som spaniel.
Nu finder du den i gruppen: Tempel- og hofhunde.

Anvendelse:

Rent avlsmæssigt er hundene avlet til at finde det levende vildt ved at søge foran jægeren i korte zigzag slag. Hunden skal ikke arbejde mere end cirka 10-15 meter fra jægeren. Hunden skal støde vildtet op, så det løber eller flyver. Herefter skal den forholde sig i ro og blive på stedet, hvor vildtet blev stødt, indtil jægeren har skudt. Hvis der er en retriever med på jagten, vil den apportere. Og hvis ikke, skal disse racer også kunne apportere. Og de skal også kunne apportere vildt fra vand (som retrieverne).

Egenskaber:

  • Racerne er en del mere aktive end de førnævnte apporterende fuglehunde. De har brug for aktiviteter, der kræver både mental og fysisk udfordring.
  • De har en stor vildtinteresse – specielt fugle og småt hårvildt kan interesser dem meget!
  • En del af dem har en udpræget lyst til at apportere – og dette gælder også ejerens ejendele, der ligger på gulvet…
  • Som ejer skal man være indstillet på at være ejer af en hund med et livligt temperament. Den vil gerne være flere steder på en gang. Det bevirker, at den ”vimser rundt” og er ”på mærkerne” i hverdagen.
  • Meget samarbejdsvillige og venlige over for mennesker, kendte som fremmede.
  • De fleste af racerne er ikke vagtsomme, men tager imod hvem som helst med åbne arme.
  • Generelt er racerne ikke gøende. Dog er det ikke unormalt, at racerne af udstillingslinjerne har en stor tendens til at være gøende.
  • Der er stor forskel på, hvornår kønsmodningen indtræder for de forskellige racer – det vil typisk være omkring 8–12 måneders alderen.
  • De fleste individer er oftest venlige over for andre hunde – også efter kønsmodningen. Der kan dog forekomme udfarenhed til fremmede hunde. Specielt imellem han til han.

Gennemsnitligt, forventet aktiveringsniveau for et voksent individ: 2-3 timer pr. dag

Artiklen er skrevet af Irene Jarnved.

Mængderabat
129,00 kr
Ned til
121,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 2 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
Tilbud
334,00 kr
319,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
220,00 kr

SPECIFIC CT-H Healthy Treats, 5x300 g

Sunde, fedtfattige godbidder til hunde af alle racer og aldre. Godbidderne har et højt indhold af fibre og et lavt fedtindhold. De kan bruges både som en godbid, til træning og under en slankekur...

Køb her
Tilbud
519,00 kr
379,00 kr

Royal Canin VCN Neutered Adult, 10 kg

Foder til sterilisterede/kastrerede hunde.  Neutered Adult er et komplet fuldfoder til steriliserede/kastrerede voksne hunde af mellemstore racer (fra 11 til 25 kg) med tendens til overvægt eller...

Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her