Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

119,00 kr

Virbac Eye Clean, 125 ml Køb her
125,00 kr

Lubrithal, 10 g Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
749,00 kr

Aptus Sentrx eye gel, 3 ml Køb her
199,00 kr

Aptus SentrX eye drops, 10 ml Køb her
70,00 kr

VetPro øjenbad, 100 ml Køb her
110,00 kr

CleanOcular, 100 ml Køb her

Sponsoreret

Boxer ulcus

Latinsk navn: Boxer ulcus

Af dyrlæge Henning Ingeman

Hvad er boxer ulcus hos hunde?
Boxer ulcus er en øjensygdom, hvor en større eller mindre del af hornhindens overflade løsner sig fra det underliggende væv og derved danner et sår. Sygdommen rammer ofte kun det ene øje og er ret smertefuld.

Hvad er symptomerne på boxer ulcus?
Hunden kniber typisk øjet sammen, fordi det er smertefuldt at få lys ind i øjet. Hunden har  tåreflåd og viser tydelige tegn på, at øjet er generet, f.eks. ved at gnide øjet med forbenene eller gnide det mod møbler eller mennesker.

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen boxer ulcus?
Hornhindesåret  kan til tider ses med det blotte øje eller ved godt lys og en svag forstørrelse. Som regel vil dyrlægen farve overfladen af øjet med et stof, som giver et tydeligt genskin ved en speciel belysning. Farvestoffet (fluorescin) dryppes i øjet, og derefter belyser dyrlægen øjet  med en ultraviolet lampe. Farvestoffet vil  typisk sætte sig på sårets kanter og vil lyse op, når det ultraviolette lys rammer det. Herved afsløres sår, som ikke er synlige med det blotte øje.

Hvordan behandles boxer ulcus?
Sårets kanter skal gøres glatte, og der må ikke blive noget løst væv siddende. Derfor skal et lag af celler skrabes eller skubbes af. Hornhinden dækkes af det tredje øjenlåg (blinkhinden), som syes fast på det øverste øjenlåg. Man kan også vælge at sy øjenlågene sammen. Det hele sker under fuld narkose, og stingene skal blive siddende i mindst 10 dage hvorefter hunden skal til dyrlægen. Samtidig behandler man hunden med antibiotika.

Hvad er fremtiden for din hund, hvis den får boxer ulcus?
Der er intet livstruende ved denne sygdom. Hos næsten alle hunde vil synet være normalt, når såret er helet. Enkelte sår efterlader små arvæv i hornhinden, men de har ingen betydning for hundens trivsel.

Hvorfor får hunde boxer ulcus?
Man kender ikke årsagen til denne sygdom.

Hvilke racer er arveligt disponeret for boxer ulcus?
Som navnet siger, er det specielt boxere, der får boxer ulcus, men også samojeder, pudler og corgi er arveligt disponerede.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop