Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

499,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her
548,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
656,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her


Akupunktur

Af dyrlæge Gudrun Frandsen.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en del af en flere tusind år gammel behandlingstradition fra Kina. Begrebet Yin og Yang er en hjørnesten i den kinesiske medicin og filosofi. De er modsætninger, og den ene kan ikke eksistere, hvis den anden ikke samtidig er til stede. Det er ikke en fastlåst tilstand, men en dynamisk balance. I det raske individ er Yin og Yang i balance, og i det syge individ har den ene af de to overtaget. Akupunkturbehandlingen går derfor ud på at genskabe balancen.

Under akupunkturbehandling bliver de punkter, der ligger på de såkaldte akupunktur-meridianer, påvirket. Selve stimuleringen af et akupunkturpunkt kan foregå ved nålestik, hvor en akupunkturnål bliver stukket igennem huden ind i punktet. Nålene, man anvender, er så tynde og bøjelige, at der kun er en lille eller slet ingen reaktion, når de bliver stukket ind. Alt efter lidelsens art udvælger akupunktøren forskellige punkter, der skal stimuleres.

Er der risiko ved akupunktur?

Inden akupunkturbehandlingen starter, er det vigtigt, at en dyrlæge har stillet diagnosen på dyrets sygdom. Hvis akupunkturen derefter bliver brugt som et supplement til behandlingen af sygdommen, er der ingen risiko ved akupunktur.

Hvornår hjælper akupunktur på hunde?

Mange lidelser kan blive behandlet med akupunktur, og der er især rigtige gode erfaringer med behandling af muskel- og knoglelidelser, som gigttilstande, forstuvninger og diskusprolaps hos hunde. Ved hudproblemer, bronkitis, astma og en del nervebetingede lidelser kan der også ses en effekt af supplerende akupukturbehandling.

Hvis der er tale om kroniske knoglelidelser, som f.eks. hofteledsdysplasi, kan der ofte med et godt resultat anvendes guldakupunktur. Under bedøvelse bliver der ført små 24 karats guldstumper ind i bestemte punkter ved hofteleddet.

Der foreligger i øjeblikket ikke nogen dokumentation for effekten af akupunktur, men nye undersøgelser forsøger at klarlægge spørgsmålet.

En vestlig videnskabelig forklaring på guldets evne til at lindre smerte er, at guldet ændrer spændingen omkring leddet. Et led der gør ondt, har en negativ spænding, og ved at lægge guld ind i området bliver spændingen ændret til at være neutral eller svagt positiv.

Du skal kontakte dyrlæge, hvis...

...din hund eller kat lider af en kronisk sygdom, som kun dårligt kan reguleres eller behandles med en traditionel vestlig behandlingsmetode.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop