Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

859,00 kr

Virbac HPM (W1) Weight loss & Diabetes Dog, 12kg Køb her
429,00 kr

Hill's Science Plan Adult Perfect Weight Small & Mini, Chicken, 6kg Køb her
Tilbud
717,00 kr
539,10 kr

Royal Canin Weight Management Satiety Small Dog, 8 kg Køb her
388,00 kr

SPECIFIC CRD-1 Weight Reduction, 6 kg Køb her
Mængderabat
479,00 kr
Ned til
429,75 kr

VetPro slankefoder til hund, 8 kg Køb her

SponsoreretFodring af den overvægtige hund

Der findes desværre kun én vej til et slankere liv: Færre kalorier og mere motion

Færre kalorier

Hvis du kender din hunds idealvægt, kan du vide meget detaljeret, hvor meget energi din hund bør indtage pr. dag for at holde vægten og evt. slanke sig.

Den enkleste og mest skånsomme vej til vægttab er at fodre hunden med et slankefoder af god kvalitet, såsom VetPro slankefoder. Meningen med et slankefoder er, at hunden skal spise foderet i en periode for at gå ned i vægt og derefter skal den fodres på et vedligeholdelsesfoder.

Når man fremstiller et slankefoder til hunden, vil man sænke energiindholdet i foderet ved at mindske fedtindholdet og øge proteinindholdet, samtidig med at man tilsætter mere fiber til foderet for at give hunden en bedre mæthedsfølelse. Proteinindholdet i foderet bør være relativt højere, idet det er vigtigt, at hunden ikke taber muskelmasse, men kun fedt.

Fejlkilden er som regel i doseringen af foderet til hunden. For det er meget vigtigt, at hunden KUN får den mængde foder, der anbefales pr. dag til hundens vægt og ernæringstilstand. Og godbidder og andet godt skal regnes ind i kalorieregnskabet og ikke komme oveni. Endnu vigtigere er det at justere fodermængden efterhånden som hunden taber sig. Det sidste glemmer folk ofte, og så bliver de vældigt frustrerede, når de efter nogen tid opdager, at hunden ikke taber sig længere.

Målebægre til opmåling af en given mængde foder er ok, men usikkerheden kan være ganske stor. Den absolut bedste og mest sikre metode er HVER dag af veje den givne mængde foder på en køkkenvægt.

Din VetFamily dyrlæge kan hjælpe dig med at beregne fedtprocent, kropsmasse og sammensætte et helt skræddersyet "slankeprogram" til netop din hund.

Mere motion

Det andet ben i slankeprocessen er øget motion. Jo mere din hund forbrænder pr. dag, jo mere vil den tabe sig. Den mest oplagte måde at motionere hunden på er længere gåture, løbeture, flere lufteture hvor hunden får lov at være fri og kan løbe som den lyster (vel at mærke steder, hvor dette er tilladt) men det kan være svært, hvis hunden er blevet gammel og eventuelt gigtplaget.

Motion i vand er helt uovertruffen, hvis der ønskes skånsom motion. Det kan både være i det fri (svømning i søer og havet på den varme årstid), men flere dyreklinikker og deciderede hundetræningscentre tilbyder motion i vand enten i form af en svømmehal til hunde eller en såkaldt "waterwalker", som er et løbebånd i vand. Begge dele er meget skånsomt for led, men kræver en smule tilvænning hos hunden. Langt de fleste hunde vænner sig til det og kommer faktisk til at holde af den motionsform.

Hvor hurtigt må hunden slanke sig?

Som hos mennesker er det ikke sundt for hunde at slanke sig alt for hurtigt. Sker vægttabet for hurtigt, risikerer man at hunden i stedet for at smide fedt tærer på muskulaturen og de indre organer. Derfor er det bedre at slanke sig lidt langsommere, end at det går for hurtigt. Men her gælder det om at få hjælp til opfølgning hos dyrlægen.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop