Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

388,00 kr

SPECIFIC CRD-1 Weight Reduction, 6 kg Køb her
Mængderabat
479,00 kr
Ned til
429,75 kr

VetPro slankefoder til hund, 8 kg Køb her
Tilbud
717,00 kr
539,10 kr

Royal Canin Weight Management Satiety Small Dog, 8 kg Køb her
429,00 kr

Hill's Science Plan Adult Perfect Weight Small & Mini, Chicken, 6kg Køb her
859,00 kr

Virbac HPM (W1) Weight loss & Diabetes Dog, 12kg Køb her

SponsoreretHydroterapi

Hund træner på vandløbebånd

Af dyrlæge Vibeke Relund og veterinærsygeplejerske og eksamineret hundemassør Kamilla Fyrstmann.

Hvad er hydroterapi?

Hydroterapi betyder "genoptræning i vand" og ved hydroterapi forstås både almindelig svømmetræning og træning på vandløbebånd (water walker). Mange tror fejlagtigt, at hundesvømning og træning på et vandløbebånd kan sammenlignes, men der tager man fejl. Begge træningsformer har deres styrker og svagheder, og bør bruges til hver sin målgruppe.

Hvad er træning på vandløbebånd?

Et vandløbebånd er et løbebånd placeret i et bassin med glasruder. Temperaturen reguleres sådan at det er behageligt for hunden. Terapeuten kan regulere vandstandens højde så det passer til hundens størrelse og problemets karakter. Hunden mister aldrig fodfæstet og det gør den tryg. Den har hele tiden frit udsyn, og kan se og høre sin ejer, der står ved hundens hoved. Løbebåndets hastighed reguleres efter behov, og hvis det er nødvendigt, kan der sættes modstrøm på vandet for at intensivere træningen. Træningen kan målrettes et eller flere ben.

Ved træning på vandløbebånd udnytter man både vandets opdrift, vandets modstand og løbebåndets bevægelse. Vandet aflaster hundens led, og gør det nemmere for hunden at bevæge sig uden smerter. Når hunden går på løbebåndet, tager den længere skridt og bevægelsen i hofter og skulder led bliver større end når den går normalt. Dette strækker musklerne, øger bevægeligheden af leddene, og giver en større blodgennemstrømning af området.

Træning på vandløbebånd er ideelt til:

  • Genoptræning efter operationer i knogler eller led
  • Genoptræning efter nerveskader - f.eks. diskusprolaps
  • Hunde med hofteledsdysplasi
  • Hunde med muskel-atrofi som følge af gigt
  • Genoptræning af skader i ben eller ryg
  • Hunde med overvægt

Hvad er hundesvømning?

Svømning er godt for alle raske hunde, og giver en alsidig og skånsom træning af hundens muskler og kredsløb. Fra naturens side er hunde ikke særligt gode svømmere, og de skal bruge mange kræfter på at svømme. Derfor er svømning rigtig god konditionstræning og styrketræning. Vandet er med til at holde hunden oppe, og samtidig virker det som en naturlig modstand mod hundens bevægelser.

Når hunde svømmer, arbejder de mest med forbenene. Hvis hunden har ondt, eller er meget svag i bagparten, vil man ofte se, at den kun svømmer med forbenene, og bare bruger bagbenene til at holde balancen i vandet. Svømning er derfor ikke den mest oplagte træningsform for hunde med bagbensproblemer.

Hvis hunden har problemer med et enkelt ben, kan det også være svært at styre dette bens bevægelser under træningen. Her er træning på vandløbebånd mere oplagt.

Svømning udendørs i sommerhalvåret i søer, eller ved stranden er god træning for hunden, og de fleste hunde elsker det. Du bør dog som hundeejer hele tiden være opmærksom på, at svømning er en meget anstrengende sport for din hund, og at hunde også kan drukne. Hold derfor hunden væk fra områder med stræk strøm og store bølger.

Der findes heldigvis et stort antal hundesvømmehaller, hvor hunden på betryggende måde og til en absolut rimelig pris kan svømme.

Hundesvømning er ideelt til:

  • Konditionstræning af alle hunde
  • Styrketræning af alle hunde
  • Overvægtige hunde
  • Vedligeholdelse af muskler der er opbygget på løbebånd

Du skal kontakte dyrlægen hvis….

Din hund halter eller har andre bevægelsesproblemer. Dyrlægen kan stille en diagnose, og foreslå videre behandling. Dyrlægen og fysioterapeuten kan i fællesskab anvise den bedste træningsform for netop din hund, og lave en individuel træningsplan.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop