Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Tandproblemer hos kat

Tandproblemer hos katte er desværre meget almindeligt. En undersøgelse har vist, at op mod 80% af alle voksne katte udvikler tandproblemer.

Det er meget svært at vurdere, om din kat lider af tandproblemer og har smerter. De fleste katte med dårlige tænder spiser alligevel. De er måske lidt stille - eller lidt mere reserverede end ellers - men folk opdager ofte slet ikke, at katten går rundt og har galoperende tandpine. Det er først, når de dårlige tænder er trukket ud, at folk opdager, de har fået en helt anden og meget gladere kat.

Alle tandbehandlinger foregår i fuld bedøvelse med smertestillende medicin, både før, under og efter tandbehandlingerne.

Forskellige tandproblemer hos katte:

 • Resorptioner / neck lesions
  Katte har en kedelig tendens til at udvikle tandresorptioner. Ved Neck-lesions nedbrydes tandstrukturen (emaljen) på overgangen mellem tand og tandkød.
 • Tandkødsbetændelse
  Tandkødsbetændelse er en betændelsestilstand i tandkødet, hvor tandkødet bliver ømt, rødt og hævet. Ofte opstår betændelsen i forbindelse med tandsten.
 • Mundbetændelse
  Mundbetændelse er en betændelsestilstand i mundens slimhinde på indersiden af læberne og på tandkødet. Slimhinden og tandkødet bliver rødt, ømt, hævet og irriteret. 
 • Tandsten
  Katte kan have tandsten, uden der er nogen skade på selve tænderne. Det klares blot ved en tandrensning. Men gør din kat den tjeneste at kigge den i munden hver 3. måned. Den er ikke tjent med at gå rundt og have tandpine.

Vi anbefaler, at du er opmærksom på, hvordan du bedst muligt forhindrer tandproblemer hos din kat. Du kan læse om tandpleje hos katte her

109,00 kr

Vet Aquadent, 250 ml

Brug Vet Aquadent er en velsmagende væske, der tilføres hundens eller kattens drikkevand. Hjælper til at bekæmpe tandplak, tandsten og dårlig ånde. Virbac Vet Aquadent indeholder Xylitol, som hjæl...

Køb her
65,00 kr

Aptus Bucacat pasta, 45 g

Tandpasta mod plak, tandsten og dårlig ånde til katte. De virksomme stoffer i tandpastaen bidrager til at opretholde balancen i mundens naturlige mikroflora og mindsker forekomsten af skadelige pl...

Køb her
180,00 kr

Hexarinse, 237 ml

Mundrens som reducerer dannelsen af plak.  Virbac Hexarinse er en velsmagende mundrens med en klorhexidinopløsning, som hjælper med at reducere dannelsen af plak.

Køb her
519,00 kr

Hill´s PD Dental Care t/d Feline, 5 kg

Tanddiæt til katte.  Hill's Dental Care understøtter et sundt tandsæt hos din kat. Foderet er klinisk dokumenteret til at reducere ophobning af tandsten, plak og misfarvninger. 

Køb her
95,00 kr

VetPro klorhexidin mundgel, 100 ml

Denne VetPro klorhexidin mundgel anbefales til rensning af tænder og tandkød kombineret med tandbørstning.

Køb her
319,00 kr

Royal Canin Dental kat, 3 kg

Tanddiæt til katte.  Royal Canin Dental DSO29 er et velafbalanceret fuldfoder til voksne katte med plak eller tandsten.

Køb her
71,00 kr

Enzymatisk Tandpasta, 70 g

Velsmagende tandpasta med kyllingesmag til hunde og katte. Virbac Enzymatisk Tandpasta indeholder et patenteret enzymsystem, som hjælper med til at forebygge forekomsten af plak.

Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.