Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Tilbud
189,00 kr
151,00 kr

Hexarinse, 237 ml Køb her
75,00 kr

Aptus Bucacat, 45 g Køb her
649,00 kr

Hill's Science Plan Adult Oral Care Chicken, 7kg Køb her
Tilbud
98,00 kr
78,00 kr

Tandhygiejnesæt Køb her
76,00 kr

Enzymatisk Tandpasta, 70 g Køb her

SponsoreretTandproblemer hos kat

Tandproblemer hos katte er desværre meget almindeligt. En undersøgelse har vist, at op mod 80% af alle voksne katte udvikler tandproblemer.

Det er meget svært at vurdere, om din kat lider af tandproblemer og har smerter. De fleste katte med dårlige tænder spiser alligevel. De er måske lidt stille - eller lidt mere reserverede end ellers - men folk opdager ofte slet ikke, at katten går rundt og har galoperende tandpine. Det er først, når de dårlige tænder er trukket ud, at folk opdager, de har fået en helt anden og meget gladere kat.

Alle tandbehandlinger foregår i fuld bedøvelse med smertestillende medicin, både før, under og efter tandbehandlingerne.

Forskellige tandproblemer hos katte:

 • Resorptioner / neck lesions
  Katte har en kedelig tendens til at udvikle tandresorptioner. Ved Neck-lesions nedbrydes tandstrukturen (emaljen) på overgangen mellem tand og tandkød.
 • Tandkødsbetændelse
  Tandkødsbetændelse er en betændelsestilstand i tandkødet, hvor tandkødet bliver ømt, rødt og hævet. Ofte opstår betændelsen i forbindelse med tandsten.
 • Mundbetændelse
  Mundbetændelse er en betændelsestilstand i mundens slimhinde på indersiden af læberne og på tandkødet. Slimhinden og tandkødet bliver rødt, ømt, hævet og irriteret. 
 • Tandsten
  Katte kan have tandsten, uden der er nogen skade på selve tænderne. Det klares blot ved en tandrensning. Men gør din kat den tjeneste at kigge den i munden hver 3. måned. Den er ikke tjent med at gå rundt og have tandpine.

Vi anbefaler, at du er opmærksom på, hvordan du bedst muligt forhindrer tandproblemer hos din kat. Du kan læse om tandpleje hos katte her

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.